Baza pod MTB

alibaba
Kontakt:

Baza pod MTB

Post autor: alibaba »

Witam!
Jestem typowym laikiem zajaranym DH, więc ostrzegam, że moje pytania, bądź odpowiedzi mogą być śmieszne. Aczkolwiek kto nie pyta ten błądzi. Sprawa jest taka. Kupiłem kilka lat temu makrówkę Active Bike. Wiem, że to ogólne zło i hańba. Jednakże parę dni temu zebrało mi się na rozebranie tego roweru. Zdjąłem wszystko, prócz przedniej zębatki. Rama jest oczywiście aluminiowa, lekka, nie waży więcej niż 2,5 kg (moja domowa waga nawet nie pokazuje obciążenia). Sęk w tym, czy jest możliwość wykorzystania takowej ramy pod bazę do MTB'ka? Pytam całkowicie serio. Chcę kupić cały osprzęt lepszej jakości, tylko zostawić SAMIUTKĄ ramę. Proszę o poważne odpowiedzi. Rama jest identyczna jak ta: http://allegro.pl/tanio-rama-rowerowa-a ... 73431.html
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Nie, nie nada się. Rama to podstawa, na której buduje się rower i powinna być dobra. Zresztą jak obwiesisz ją nawet kosmicznymi częściami z najwyższej półki i tak ten rower będzie jeździł źle.
Dragstara czy destro można kupić od 150zł, lepiej jest w to zainwestowac niż w nowe ząbki jak Ci ten markeciak walnie ;)
alibaba
Kontakt:

Dzięki wielkie. Dalej już nie próbuję.
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

"Wiem, że to ogólne zło i hańba." - prawda.
"Sęk w tym, czy jest możliwość wykorzystania takowej ramy pod bazę do MTB'ka?" - nie , a już na pewno nie dla "laika zajaranego DH".
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=15737 temat o tanich ramach.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Nie ma co się poddawać, zawsze możesz kilka cześci (np. napęd) wykorzystać z tego markeciaka, ale te elementy, które są bardziej narażone powinny być przystosowane do cięższej odmiany kolarstwa jakim jest dh. I nie mowie tu, że na duro się nie da jeździć, bo kazdy chyba ten etap przerabiał, ale jak nie masz sensownego kapitału początkowego, to nie ma co zaczynać. Jeszcze musisz uwzględnic kask i ochraniacze. Generalnie dh to taki sport, który wymaga dużego nakładu finansowego, żeby w ogole zacząć ( w porównaniu do lekkiej czy piłek w każdym wydaniu)
alibaba
Kontakt:

Kumpel doradza mi coś na ramie Kross Sing DS. Sam na tym zaczynał i mówi, że to rozwojowy rower.
ODPOWIEDZ