Rock Shock Boxxer wersja World Cup
Rock Shock Boxxer wersja World Cup
Witam serdecznie.
Mam do wymiany amor myslalem nad tym Rock Shock Boxxer wersja World Cup i takie pytanie czy one sa czegos warte, czy lepiej kupic jakies 888.
z gory dziekuje
Mam do wymiany amor myslalem nad tym Rock Shock Boxxer wersja World Cup i takie pytanie czy one sa czegos warte, czy lepiej kupic jakies 888.
z gory dziekuje
-
- Kontakt:
Ze starszych roczników Boxxera w WC tez nie polecam dla osób poniżej 70kg.
Sam ważę 67kg i przy sagu 35% wykorzystywałem max 170mm skoku (czemu nie zrobili regulacji objętości komory?)
Druga sprawa jest taka ze WC ma gorszą czułość od Race i jest o wiele bardziej awaryjny, będziesz musiał dużo częściej serwisować.
Od wersji Team/Race jest lepszy tylko pod względem wagowym.
Sam ważę 67kg i przy sagu 35% wykorzystywałem max 170mm skoku (czemu nie zrobili regulacji objętości komory?)
Druga sprawa jest taka ze WC ma gorszą czułość od Race i jest o wiele bardziej awaryjny, będziesz musiał dużo częściej serwisować.
Re:
rafal.zwdh pisze:Ze starszych roczników Boxxera w WC tez nie polecam dla osób poniżej 70kg.
Z awaryjnoscia w moim 2010 nie mialem problemów. Problem jest inny. Powyżej 70kg sprezyna powietrzna robi sie korkowata. Znowu to źle tłumacze z angielskiego ale w dużym skrócie idiotyczny elastomer powoduje niepożądane napręzenie wstępne powyzej cisnien pod tą wage.
888 09 wc ti spoko amor, fajnie pracuje z tego co wiem nie byl awaryjny jak 08. Moj znajomy ma i to naprawde spoko sprzet. Mialem 888rc2x wc 07 i zdecydowanie nie rozumiem co w nim jest takiego super po za tym ze jest piekny
Amor nie pracuje calym skokiem, zapada sie.
Fakt przypadlosc rc2x zrozumialem dopiero po przesiadce na totema.
Swoja droga Boxxer r2c2 odpada ?

-
- Kontakt:
Re:
09 rocznik tez sie zapada jak 07, a 09 jest niepotrzebnie ciezszy i jeszcze bardziej progresyjny. 07 i 09 maja te same wady, po prostu 09 ma ich jeszcze kilka ekstra.Hemp1 pisze:888 09 wc ti spoko amor, fajnie pracuje z tego co wiem nie byl awaryjny jak 08. Moj znajomy ma i to naprawde spoko sprzet. Mialem 888rc2x wc 07 i zdecydowanie nie rozumiem co w nim jest takiego super po za tym ze jest pieknyAmor nie pracuje calym skokiem, zapada sie.
A boxxer r2c2 to tez niezle rozwiazanie.
Jak brat miał boxxera i sie lagi wytarły to gratuluje serwisu. Pewnie nigdy oleju nie zmieniał wiec sam sobie zasłużył na to. W foxie też mu się to stanie. Cholera wie może już sie dzieje.
-
- Kontakt:
Pytanie poza tematem .
Czy przy każdej sprezynie do boxa jest dokładany elastomer ? Oryginalnie miałem czerwoną sprezyne i czerwony elastomer wewnątrz . Kupiłem nową zóltą już bez elastomera . Pytanie czy elastomer należy przełożyć ? Czy wogle bez niego mozna/zaleca się jezdzic ? Napewno bedzie podatniejszy na dobicia .

Czy przy każdej sprezynie do boxa jest dokładany elastomer ? Oryginalnie miałem czerwoną sprezyne i czerwony elastomer wewnątrz . Kupiłem nową zóltą już bez elastomera . Pytanie czy elastomer należy przełożyć ? Czy wogle bez niego mozna/zaleca się jezdzic ? Napewno bedzie podatniejszy na dobicia .
Nie ma się czym chwalić. Ale jak tak traktujecie rowery, to może zacząłbym od serwisu Twojego super t, jeżeli jeszcze jest sens go robić. To w regularnym serwisie tkwi istota dobrze działającego sprzętu. Super t to dobry amor, na dobrych tłumikach, ale jak w środku pływa gówno zamiast oleju to nie będziesz zadowolony.
Jesli jednak jestes zdecydowany na kupno nowego, to kup marzocchi jakiegokolwiek, bo one działają najdłużej bez serwisu.
Jesli jednak jestes zdecydowany na kupno nowego, to kup marzocchi jakiegokolwiek, bo one działają najdłużej bez serwisu.
Interesuje mnie ten amortyzator chce go kupić, ma aluminiowe półki to dobrze czy nie koniecznie?
http://allegro.pl/888-rcv-2007r-kierown ... 38347.html
http://allegro.pl/888-rcv-2007r-kierown ... 38347.html
-
- Kontakt: