[obręcz]Double Track 26"

Martinos
Kontakt:

[obręcz]Double Track 26"

Post autor: Martinos »

Witam. Posiadam obręcz Double Track 26 cali. Szprychy są wszystkie napięte i mam pytanie. Jak zakręcę kołem to odchyłka o jednego konkretnego miejsca od obręczy to jakieś 1mm max 2mm. Czy to dużo i czy trzeba nacentrować czy może tak być jako ze to mocne obręcze? Dodam że szprycy są mocno napięte wszystkie!
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

w sumie w niczym to nie przeszkadza, zwłaszcza w tak mocnej obręczy, ale warto dla świętego spokoju wycentrować koło
sznib
Kontakt:

Re: [obręcz]Double Track 26"

Post autor: sznib »

Martinos pisze: Dodam że szprycy są mocno napięte wszystkie!
Poluzować wszystkie szprychy o jeden obrót, wycentrować jak trzeba, naciągając szprychy z odpowiednia siłą. Szprychy nie mogą być za mocno naciągnięte bo będą pękać!
Martinos
Kontakt:

Nie są za mocno naciągnięte a pytam się czy trzeba bo nyple mam niektore objechane i zabardzo nie mogę już nimi kręcić. Zostawię jak jest. Dzięki za pomoc.
sznib
Kontakt:

Post autor: sznib »

1-2mm to jeszcze nie tragedia, ale zajrzyj z czasem czy się bicie nie powiększa.
Martinos
Kontakt:

OK spoko. Właściwie to może nawet nie 2mm tylko jak przyłożę coś prostego i zakręcę to delikatnie w jednym miejscu ociera, ale gołym okiem nie widać. Także przód zostawiam, muszę się zająć tyłem (double track 24') bo nie mam 2 szprych (tak było jak kupiłem) i po jeździe 2 dni się bicie 5-7mm zrobiło i jak będę zakładał szprychy to muszę nacentrować bo to za dużo i widać wgl jak się jedzie że krzywy tył jest. Dzięki za odpowidzi
ODPOWIEDZ