[opony] Myślicie, że takie wystarczą?

Martinos
Kontakt:

[opony] Myślicie, że takie wystarczą?

Post autor: Martinos »

Witam. Zwracam się do was z prośbą abyście ocenili czy takie opony jak w załączniku nadadzą się do jazdy downhill po ubitych ścieżkach leśnych? Mam aktualnie zużyte opony Maxxis i prawie nie ma na nich bieżnika a mimo to dobrze trzymają się na suchej ziemi i ubitym podłożu dlatego myslę że takie opony będą ok. Wiem że z dużym bieżnikiem trzymją się lepiej ale chodzi mi też o to że czasem muszę podjechać kawałek asfaltem i duzy bieznik szybko się z niszczy. Jeździł już ktoś na takich oponach w DH?
Załączniki
44297a567cbe37d13f7faabcc3b8b80a.jpg
holly.jpg
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

Niee, nie ma szans. Zużyte opony jakoś trzymają bo mimo wszystko mają jeszcze kostki boczne. Opony za 40zł z jakimkolwiek bieżnikiem będą lepiej trzymać na ziemi jak takie. Te się nadają tylko na asfalt i ubitą jasną ziemie jak np. tory 4x.
Yard
Kontakt:

Post autor: Yard »

Na 100% nie wystarczą. Jeździłem na Kendzie K-Rad, tragedia...
W momencie lądowania na średni dokręconym whipie tylne koło szło dalej bokiem powodując upadek na bok. Zero trzymania na mokrym. Jak szukasz tanich opon to poszukaj może jakiś używanych minionów/adrentów/geaxów aka, ew jakieś nowe duro.
UriUs781
Kontakt:

Post autor: UriUs781 »

Ta pierwsza opona to chyba do crossu a druga do dirtu. W lesie ci nie wystarczą.
Breaking The Law
ODPOWIEDZ