Rower dla początkującego, lekkie FR

Yaroo
Kontakt:

Rower dla początkującego, lekkie FR

Post autor: Yaroo »

Witajcie.
Jako że jestem początkującym raiderem szukam maszynki do lekkiego FR,enduro lokalnych tras po lasach i nauki skakania. W okolicy są fajne tereny do pośmigania z hopami. Bardziej przychylam się do sztywniaka, ponieważ potrzebny mi także w miasto. Myślałem o ns surge, bitch z tego co czytałem zbierają dobre opinie. Moj budżet to 2500zl max!. Szukam porad od doświadczonych raiderów moze cos lepszego poradzicie. Wzrost 182cm, 79kg
Zastanawiam sie intensywnie nad http://tablica.pl/oferta/ns-surge-marzo ... 591b411ff6
Myśle że nienajgorszy na początek, cos bym wytargował, mam dylemat z tym amorkiem to jest 2003 rocznik, nie wiem jak one pracują i czy jeszcze mogą poslużyć. Doradźcie. Pozdrawiam :wink:
Ronnin
Kontakt:

Post autor: Ronnin »

Kolego pierwszy post wiec nie chciał bym tu od razu pisać ci coś niemiłego ale....
Wiesz czego nikt nie odpowiada???
Bo takich tematów (i to świeżych) jest tutaj cała masa i wystarczy poczytać.
Nikt ci nie przedstawi gotowej specyfikacji na gotowy rower. Jeden woli ramę X a drugi Y.
Poczytaj trochę popatrz i ewentualnie spytaj się już o jakiś konkretny rower.
Ten co podałeś link....., myślę że można w tej cenie znalezć coś lepszego, chociaż cenę pewnie robi tutaj rama NS która jest niezrozumiale droga. Zwłaszcza że tu nie ma pełnej specyfikacji.
Koncepcja sztywniaka na początek jest słuszna.
Na Avidy uważaj, dość awaryjne.
Pozdrawiam.
I się nie zniechęcaj do forum, po prostu więcej czytaj i konkretniej pytaj ;)
KevinFR
Kontakt:

Post autor: KevinFR »

Dartmoor Hornet
Yaroo
Kontakt:

Wporzadku, tylko chodziło mi tez o ocene tego konkretnego roweru,wiec napisalem ten temat.
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Cena troche wysoka. A co do marcoka, to zależy w jakim jest stanie. Jeżeli wszystko jest sprawne, nie cieknie, regulacje działają to amor pochodzi jeszcze. Z tym że tam są tłumiki SSVF, szału nie ma, dupy nie urywa. Lepiej szukać czegoś innego ;)
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Yaroo
Kontakt:

Z tym że tam są tłumiki SSVF, szału nie ma, dupy nie urywa
Tam sa HSCV.
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Jeżeli wierzyć w to co jest napisane i sprzedawca wie co ma, to amorek stary ale spoko ;)
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
ODPOWIEDZ