Shimano BR-M447

Biedrawowo
Kontakt:

Shimano BR-M447

Post autor: Biedrawowo »

Witam. Czy miał ktoś ww. hamulec i jest w stanie przekazać własną opinię na ich temat ? Pozdrawiam
enigma
Kontakt:

Post autor: enigma »

Dobry hamulec z tej półki cenowej. Mam komplet od 2 lat i pod wagą 80kg dają radę, odpowietrzałem je 1 raz ostatnio. Brakuje może czasem siły ale modulacja jest ok. Najlepiej komponują się z klockami półmetalicznymi. Jest problem z dostaniem do nich jakichkolwiek części, jak z większością sh. 2 znajomych też je poleca.
Ronnin
Kontakt:

Post autor: Ronnin »

Problem z częściami do Shimano???
To spróbuj coś dostać do Magury ;) i innych marek.
Popatrz na sklepy, jeśli już są jakieś części to 80% z tego to są części do Shimano.
Co do 447 nie jest to wysoka grupa i zależy do czego masz zamiar ich używać.
Do czegoś powyżej XC to bym się zastanowił. Za niewiele więcej można mieć już dużo lepszy hamulec, np: 615
enigma
Kontakt:

Post autor: enigma »

Dostaniesz do shimano podzespoły a nie części. Znajdziesz mi uszczelki, tłoczki czy jakiś zestaw naprawczy?
Najwięcej wypowiadają się o tym heblu ludzie, którzy na nim nie jeździli (lub próbują je porównać do pro elo codów, techów czy saintów). Owszem, jest to najniższa półka hydraulików ale wg mnie sprawdzają się bardzo dobrze przy niskim budżecie. A za niewiele więcej lepiej byłoby dołożyć do 595
Biedrawowo
Kontakt:

Post autor: Biedrawowo »

Miałem kupić jak najtańszy hamulec, przeznaczenie dh/fr (Tak wiem, bardzo dobry wybór, eh). Już jest zakupiony, zobaczymy jak okaże się w praniu i ile wytrzyma :D hyhy
ODPOWIEDZ