koncept ramy dh- poprawki i szlify
Re:
Liczyłeś? Nie ma naprężeń na linii górna rura i podsiodłowa?xprot pisze:wspawki nie daje, bo po co
mocowanie blizej podsiodlowej? że niby jak mialbym to osiagnac?
http://i1.minus.com/ibfbpRzvgcmTqw.JPG
takie cos ?
A mocowanie - przy dobiciach i strzałach bocznych jak nie odwiniesz whipa zniesie to?
Re:
Bogumił maja w szkole czytanie ze zrozumieniem? Moze warto uważać na zajeciach.Bogumil pisze:Spaced najpierw mnie hejtowałeś o to że sie czepiam a teraz czepiasz się o to samo o co ja się czepiałem :P
@Sokół - tak. Banshee wydaje mi sie takie miało i użytkownicy mieli z nimi problemy. Na papierze to fajnie wygladało ale w realu juz nie.
Re:
Odrobine to piekny eufemizm. Większość ludzi nie dba o sprzęt. Ba sam od kąd mam 40h pracy + prace hobbystyczna po pracy + trening to czasu tyle nie mam. Łatwo sie oczekuje od ludzi regularnego serwisu jak samemu ma sie od nich wiecej czasu.Auditore pisze:Spaced, wystarczy odrobinę zadbać o ślizgi i są bardziej długotrwałe niż łożyska.
Banshee od ślizgów odeszło bo 3/4 ich klientów nie była z tego rozwiazania zadowolona.
Łozyska są dobre bo nic nie trzeba z nimi robic, raz na 2 lata wymienisz i jest problem z głowy. Dla typowego ridera jest to lepsze rozwiązanie. Niestety musimy myslec praktycznie, nie ideologicznie i teoretycznie.
Re:
Upraszczam, bo sie przyzwyczailem do angielskiej nomenklatury. Tak o toczne mi chodziło.Sokół pisze:Spaced, ślizgi to nadal są łożyska, mniemam że chodziło Ci o toczne
Ramę robie dla siebie więc mnie nie interesuje to, że niektórym nie chce się serwisować
Jak dla Siebie to spoko.
A i nie nie chce, nie maja czasu. Uwierz mi tez mozesz do takiego momentu w życiu dojsc