Początki Downhill'u? Proszę o rady

Quandoxer
Kontakt:

Początki Downhill'u? Proszę o rady

Post autor: Quandoxer »

Witam nie dawno zafascynował mnie ten sport, a więc zakupiłem GoPro no i pojechałem w góry ( w Hiszpanii dla zainteresowanych gdzie to było) chciał bym wiedzieć co robię źle, a co dobrze co byście mi proponowali zakupić a co wymienić, gdzie kamerę lepiej zamontować, wiecie takie tam rady dla początkującego. Życzę miłego oglądania no i oczekuje miłych porad, pozdrowienia z Hiszpanii ;)

Oto filmik: http://www.youtube.com/watch?v=5gvF56BylZU
Rower: Scoot Spark 660
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Przede wszystkim jak chcesz się "bawić" w downhill to kup kask i tam też zamontuj kamerkę.

Trudno powiedzieć co wymienić nie znając specyfikacji roweru ;)

Edit.

A widze że jednak masz kask ;)

Proponuje jeszcze kupić rękawiczki i ew, ochraniacze na kolana.

Co do roweru to średnio nadaje się do DH, enduro jak najbardziej.

Może napisz nam czym jest dla Ciebie downhill? Bo może mylisz pojęcia ;)
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Quandoxer
Kontakt:

Dla mnie downhill he he, jest to mile spędzona zabawa w górach gdzie trzeba pokonać jakieś trudne tereny i ryzykować zjeżdżania z górek z maxymalną prędkością. Także jakieś tam wyskoki no i takie tam, po prostu: speed, wysokość, wyskoki no i trudne tereny. O to mi chodziło jak napisałem "Downhill'u". Kasku i ochraniaczy narazię nie zakupie ponieważ rozmyślam nad kupnem jakiegoś crosa z 1 rok, jakiegoś 125cc
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Znajdz kolegów co jezdza i jezdzij z nimi. Najlepiej takich co albo startuja w zawodach albo zwyczajnie na prawde dobrze jezdzac. Na poczatek goniac ludzi progres zrobic szybko
BiałyMadball
Kontakt:

Post autor: BiałyMadball »

Mnie kumpel na pierwszy zjazd wziął do Wisły. Po pierwszych 3 zjazdach przestałem liczyć ile razy wyjebałem. Później już ogarniałem i nauczyłem się... Także sruuuuu na głęboką wodę !
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
Quandoxer
Kontakt:

OK ;)) Dzięki bardzo wam wszystkim za pomoc i otuchę, temat jak na razie zamknięty. Powodzenia, i jeszcze się zobaczymy pewnie bo będę miał więcej problemów.
ODPOWIEDZ