Ns rotary ss pro.

Miki101
Kontakt:

Ns rotary ss pro.

Post autor: Miki101 »

Siema. Ostatnio zakupiłem rowerek z tylną piastą ns rotary singlespeed pro. Chodzi bardzo dobrze, praktycznie żadnych problemów, oprócz jednego, a mianowicie - jest strasznie cicha. Niby to żaden problem, lecz jadąc wolno słychać jak połowę obrotu jest głośniejsza, a drugą cichsza. Czy może być to oznaka że coś złego się z nią dzieje, i czy da się to jakoś naprawić? Większość zapewne odpowie "jak działa to zostaw", ale wolałbym jednak w jakiś sposób przy niej podziałać, gdyż ten dźwięk jest jak dobry sportowy tłumik ;D.
KubaDownHill
Kontakt:

Post autor: KubaDownHill »

Kurde mam tą piaste ale model 2014 i jedzie równo . Jak koło Starszych Pań jadę to myślą że Ruscy z karabinów strzelają !
Miki101
Kontakt:

Post autor: Miki101 »

:D No właśnie chciałbym żeby też tak u mnie było, ale nie mam pojęcia dlaczego jest tak cicha. Macie może jakąś rade na to, czy może ktoś rozbierał tą piastę i może coś więcej na ten temat powiedzieć i przede wszystkim czy coś złego się z nią nie dzieje? :)
neejm
Kontakt:

Post autor: neejm »

od jakichs dwoch tygodni jezdze na NOWEJ piascie (co prawda nie ns tylko octene one) i mam tak samo. Polowe obrotu glosniej polowe ciszej. Biorac pod uwage ze moja piasta jest nowa nie masz czym sie martwic - to normalne. Odradzam natomiast grzebanie przy niej.
ODPOWIEDZ