rower dla dzieciaka

bandit_dh
Kontakt:

rower dla dzieciaka

Post autor: bandit_dh »

Hejka,
poradźcie jaki rower dla dzieciaka (8 lat ok 140cm),
obecnie ma jakiegoś hotrocka speca 20" i już trochę z niego wyrasta,
generalnie super radzi sobie i w xc i w górach, ale ze względu na lokalizację częściej jeździ xc.
Ten hotrock dobrze sobie radzi tu i tam, ale teraz szukam czegoś 24" i na oku mam NS clash jr, co myślicie o tym?

Patrzyłem też na fulle, ale chyba nie ma sensu, bo te tańsze to g. a droższe to przepaść cenowa - kona ma coś za 4,5K, a commencial za ok 10K ;).
Nie chcę mu kupić roweru do xc, bo po górach nie pojeździ, nie chcę chyba też fulla bo się na xc zamęczy, a czasem startujemy w jakichś maratonach MTB. Nalepsze było by takie enduro (ja mam speca enduro i to jest miód malina - w xc można śmignąc i dh można zjechać - tylko oponki wymieniać).
No i co tu małemu wybrać?
Veerson
Kontakt:

Post autor: Veerson »

Ns clash jr był by chyba najlepszym wyborem. Jak młody ma talent to możesz spokojnie brać. A i będziesz sprzedawał hotrocka bo był bym zainteresowany.
bandit_dh
Kontakt:

Post autor: bandit_dh »

Hotrock jest super i polecam, ale raczej nie będę sprzedawał, bo córka dzisiaj zaczęła jeździć na dwóch kołach i to będzie jej następny rower.
ODPOWIEDZ