Marzocchi Junior T czy Super T?
Marzocchi Junior T czy Super T?
Cześć, szukam dość taniego i dobrego amortyzatora i znalazłem te dwa: Super T i Junior T.Chcę się dowiedzieć wszystkiego o tych dwóch i wybiorę po prostu ten który wypadnie lepiej. Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdro 

Re:
zależy od rocznika, bo późniejsze modele roczników Super T różniły się od Juniorów praktycznie tylko skokiemKubaLa pisze:Super T to wyższy model Juniora. To chyba oczywiste co wybraćSuper ma tłumiki HSCV a Junior SSV.

Re:
Dwupółka Marzo może służyć do:Kwiat126p pisze:no a do czego może służyć dwupółka Marcoka? Do jeżdżenia po pokoju?
1. DH
2. Słeg na osiedlu
Przy tych amortyzatorach kierowałbym się stanem bo obydwa mają już swoje lata
Moze ja sie wypowiem jako wlasciciel junorka t. po pierwsze - brak sztywnej oski, tylko zwykly zacisk, badz oska 10 mm, po drugie tlumiki ssv, nie grzesza czuloscia i najzwyklejszy tylny amor fox van r wybiera lepiej najdrobniejsze nierownosci, a w rekach kierownica jakbym trzymal wibrator, po trzecie brak regulacji (poza naprezeniem wstepnym), po czwarte w kazdej ladze po dwie sprezyny, co daje jedynie nieprzyjemne odglosy (tak jakby uderzania sprezyn o wewnetrzne strony lag) na czestych drobych nierownosciach.
starsze roczniki super t maja sztywna oska, wiecej regulacji, tlumiki hscv ktore bija na leb na szyje ssv
z drugiej jednak strony super t z hscv ma juz swoja lata a junorka mozna dorwac nieco mlodszego
sam sobie teraz odpowiedz co bedzie lepsze.
Co do wieku amora powiem jeszcze ze moj juniorek jest z 2005 i nie mam do niego zadnych zastrzezen pod wzgleden techniczym, wymieniane byly jedynie uszczelki, a amor nie ma ani mikrometra luzu. stara dobra wloska produkcja.
starsze roczniki super t maja sztywna oska, wiecej regulacji, tlumiki hscv ktore bija na leb na szyje ssv
z drugiej jednak strony super t z hscv ma juz swoja lata a junorka mozna dorwac nieco mlodszego
sam sobie teraz odpowiedz co bedzie lepsze.
Co do wieku amora powiem jeszcze ze moj juniorek jest z 2005 i nie mam do niego zadnych zastrzezen pod wzgleden techniczym, wymieniane byly jedynie uszczelki, a amor nie ma ani mikrometra luzu. stara dobra wloska produkcja.
-
- Kontakt:
Re:
KubaLa pisze:Serio? Zniszczyłeś moje dzieciństwo... Zawsze mi się wydawało, że Super miał tylko HSCV.
Ale Faktycznie, tylko 2002 i 2003 to HSCV... 2004 to SSV i później już nie były produkowane bo weszły 888...
Niekoniecznie, uratuję część twojego dzieciństwo, miałem Super T pro MY. 2004 z dwoma kartridżami HSCV