Rozmiar kasku
Rozmiar kasku
Siemanko. Nurtuje mnie jedno, mianowicie czy rozmiary kasków zgadzają się idealnie w cm? Bo jak sobie mierzyłem głowę, to mam 56.5cm, czyli teoretycznie pasuje S, jest tak czy M?
Przymierz potem kupuj. Nawet jak nie ma odpowiedniego koloru czy innych pierdół to najpierw przymierz. Jak będzie pasował to poszukaj w internecie i kupuj. Przymierzałem Mki od 661 i Bella i tylko jeden model bella pasował. Ale ja to mam pokraczną głowę 

Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
-
- Kontakt:
Re:
Powinien idealnie przylegać - nie powinien być luźny, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie jazdy w kasku, który bardzo mocno uciska, po prostu rozmiar musi być dobrze dobrany. Wiadomo, gąbki po jakimś czasie się uleżą i kask będzie trochę luźniejszy niż nowy.radek161 pisze:Chodzi mi o kask 661 comp II shifted
Są jakieś dopuszczalne luzy czy kask powinien się dosyć mocno trzymać? I czy ta gąbka (czy co to tam jest w środku) ubije się po jakimś czasie tzn. będzie luźniejszy niż wcześniej?
-
- Kontakt:
Koniecznie przymierzaj, potem kupuj.
Taka historia przytrafiła się mi: używałem kasku pewnej znanej firmy, po trzech sezonach i kilku glebach decyzja o wymianie. Jako że byłem bardzo zadowolony z obecnego zamawiam ten sam model w tym samym rozmiarze(S). Z wyglądu oprócz malowania nic się nie zmieniło. Jako że kask do tanich nie należał (carbon) i na półkach w sklepie nie zalega trzeba dokonać wpłaty i chwilę poczekać. Telefon ze sklepu, już jest, jadę odebrać! Przymierzam..tzn próbuję przymierzyć, coś za ciasno. Poważne problemy wystąpiły jak chciałem zdjąć
Jakoś to wszystko udało się odkręcić i kask wymienić, ale sporo telefonów i czasu to zabrało, bo przedstawiciel niby w PL a magazyny w Czechach.
Kto wtajemniczony to wie o jaką markę chodzi
.
Koniecznie przymierzaj, bo rozmiary to lipa, a nawet jak podają centymetry też warto zmierzyć, kask to nie bluza
Taka historia przytrafiła się mi: używałem kasku pewnej znanej firmy, po trzech sezonach i kilku glebach decyzja o wymianie. Jako że byłem bardzo zadowolony z obecnego zamawiam ten sam model w tym samym rozmiarze(S). Z wyglądu oprócz malowania nic się nie zmieniło. Jako że kask do tanich nie należał (carbon) i na półkach w sklepie nie zalega trzeba dokonać wpłaty i chwilę poczekać. Telefon ze sklepu, już jest, jadę odebrać! Przymierzam..tzn próbuję przymierzyć, coś za ciasno. Poważne problemy wystąpiły jak chciałem zdjąć

Jakoś to wszystko udało się odkręcić i kask wymienić, ale sporo telefonów i czasu to zabrało, bo przedstawiciel niby w PL a magazyny w Czechach.
Kto wtajemniczony to wie o jaką markę chodzi

Koniecznie przymierzaj, bo rozmiary to lipa, a nawet jak podają centymetry też warto zmierzyć, kask to nie bluza
-
- Kontakt: