podkładka dystansująca, konus czy inny rogal

soltysfr1
Kontakt:

podkładka dystansująca, konus czy inny rogal

Post autor: soltysfr1 »

Postaram się na szybko wytłumaczyć o co chodzi. Mianowicie brakuje mi jednej części - juz od dwóch lat. Amor sobie strzela przy najazdach na krawężniki itp. Miał luzy na slizgach ale po nasmarowaniu zniknęły całkowicie. I wtedy ogarnąłem, że na górze sterów mam dodatkową podkładkę(takie pęknięte podobne do bierzni), na dole nie. Wie ktoś jak się to nazywa i gdzie to kupić. Podobno w komplecie ze sterami jest. Ja nie miałem chyba :( Dodam, że posiiadam duro fr20 08 1 1/8 i stery tapered red.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

rozumiem że nie masz bieżni na amorze? Na pewno nie masz nabitej na dół sterówki? Raczej tylko tokarz, bo tego samego nie dokupisz
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Jak 2 lata jeździłeś bez bieżni, to bym sprawdził stan sterów/sterówki, bo po takim czasie mogło się coś stać.
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

Cos chyba namieszales kolego ;). Bieznia pewnie jest nabita na sterówkę, to nie jest element który się zdejmuje przy kazdej okazji.
Miodożer.
enigma
Kontakt:

Post autor: enigma »

Z tego co ja zrozumiałem koleś ogarnął że ma u góry tą rozszerzającą się podkładkę a na dole nie - tak być powinno. Skoro stery strzelają rozbierz je, wyczyść i nasmaruj.
soltysfr1
Kontakt:

Ok skoro na dole nie musi być tej podkładki rozszerzającej to git. Pozostają ślizgi w takim razie. Macie pomysł gdzie dostanę taką część do duro z 2008 roku. On ma szersze golenie niż standardowe duro, więc może od duroluxa innego ruxa... Albo inaczej co może mi jeszcze strzelać przy hamowaniu podjeżdżaniu pod krawężnik. Na mój gust to dolne łożyska. Z tym że dźwięk przypomina raczej pękanie. Luz na ślizgach trochę inaczej brzmi- bardziej głuchy niż metaliczny.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Daj zdjęcie rury sterowej przy koronie to Ci powiemy czy jest, czy nie ma.
Nie wiem czy jet sens ratować duro...
Z gówna bata nie ukręcisz.
soltysfr1
Kontakt:

Ale bieżnia jest nabita. Może mieć za małą średnicę. Na początek dam więcej smaru może :?:
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Może być bieżnia od innych sterów na przykład i nie pasuje za dobrze. Smar luzu nie zlikwiduje.
Z gówna bata nie ukręcisz.
soltysfr1
Kontakt:

Widzę, że potraktowali mnie jak śmiecia. Z resztą pracowałem i słyszałem o serwisach wiele negatywnych opinii. Czy bieżnia jest w zestawie sterów od darta? To te redukcyjne.
P.S. Rozmawiałem z dziadziem, który sprawiał wrażenie prosa. Powiedział, że miski na bank źle wbite, bieżnia niedopasowana itd. :D
ODPOWIEDZ