Odpowietrzanie deore m615
-
- Kontakt:
Odpowietrzanie deore m615
Witam.
Dziś odpowietrzałem hamulec deore m615,robiłem 3 razy wszystko zgodnie z poradnikiem z yt i klamka dochodzi do manetki i słabo hamuje.Próbowałem także metody wpuszczania płynu od klamki(jak w samochodach) i w wychodzącym płynie nie było śladów powietrza a hamulec nadal miękki.
Dziś odpowietrzałem hamulec deore m615,robiłem 3 razy wszystko zgodnie z poradnikiem z yt i klamka dochodzi do manetki i słabo hamuje.Próbowałem także metody wpuszczania płynu od klamki(jak w samochodach) i w wychodzącym płynie nie było śladów powietrza a hamulec nadal miękki.
-
- Kontakt:
do mnie mowisz Ronnin? Co ja ci poradze że innej rady na to nie ma? Odpowietrzalem 3x i nie było najmniejszego pęcherzyka powietrza, najmniejszego. Klamka w porowaniu z przednia byla gumiasta, kolo blokowala w koncu ale gumiasta strasznie. No to oddalilem ja od gripa pokretłem, zdjalem zacisk nacisnalem na klamke przyblizajac klocki, zalozylem i jest jak z przodu mniej wiecej. Twardsza, skuteczniejsze hamowanie, jeszcze tylko klocki wymenic na metalik i ok. A hamulec taki był od nowości gumowy mimo tego że zapowietrzony nie był na 100%. Dziwne ale tak bylo. Olej oryginalny shimano.
To nie lepiej było to reklamować skoro było tak od nowości?
Zwłaszcza że miałeś porównanie i wiedziałeś ze jeden działa zle.
Nie żebym się czepiał po prostu wiesz....
Hamulec kosztuje jednak parę groszy, jak na hydrauliki jest dość przyzwoitej klasy więc ma działać jak należy.
Tyle i tylko tyle, bez personalnych wycieczek. Ja po prostu nie uznaję tutaj kompromisów albo coś działa jak należy albo trzeba to wymieniać, naprawiać, reklamować...............
Zwłaszcza że miałeś porównanie i wiedziałeś ze jeden działa zle.
Nie żebym się czepiał po prostu wiesz....
Hamulec kosztuje jednak parę groszy, jak na hydrauliki jest dość przyzwoitej klasy więc ma działać jak należy.
Tyle i tylko tyle, bez personalnych wycieczek. Ja po prostu nie uznaję tutaj kompromisów albo coś działa jak należy albo trzeba to wymieniać, naprawiać, reklamować...............
Kwiat126p, Twój problem polegał na tym, że odpowietrzyłeś go na dużej szczelinie w zacisku i przy naciskaniu klocki miały do pokonania dystans do tarczy stąd gumowa klamka.
To przybliżanie klocków do tarczy nie zawsze działa dokładnie, więc najlepiej podczas odpowietrzania wsadzić tarczę, klocki dochodzą baardzo blisko i po odpowietrzeniu klamka jest twarda
To przybliżanie klocków do tarczy nie zawsze działa dokładnie, więc najlepiej podczas odpowietrzania wsadzić tarczę, klocki dochodzą baardzo blisko i po odpowietrzeniu klamka jest twarda

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Sprawdź mój post. Według mnie lepiej się nie da wytłumaczyć. http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=92956