[BajcareK] Trek Session 9.9 Carbon 2012 + Fox 40 FLOAT 2014

komarek
Kontakt:

Post autor: komarek »

Muszel, przecież dętki już są niemodne. :P
Guziken
Kontakt:

Post autor: Guziken »

Gratuluję super sprzętu :) Dlaczego wybrałeś mostek ENVE? Z tego co widziałem kosztuje prawie 300 funtów, a oszczędność względem np. mostka NS to tylko 6g
BajcareK
Kontakt:

Post autor: BajcareK »

Wybrałem mostek ENVE bo wygląda nieziemsko ładnie ;)

MUSZEL dętków to tu ni ma.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

300 funtów za mostek? Ktoś tu ma dużo gotówki - popatrz na czym jeżdżą inni i może wesprzesz biednych studentów (czytaj: mnie), przydałby się nowy napęd, choćby stare X0 :P
ciekaw jestem finalnej wersji :)
monster11pl
Kontakt:

Post autor: monster11pl »

Oj czepiacie się... Tylko cztery inne zjazdówki za ten rower by się dało złożyć także nie jest źle... :D Finalna wersja to będzie niezła petarda, ale na treku chyba i tak ładniej by było ;)
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Widziałem już finalną wersję:

Obrazek
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
MaxxisDH
Kontakt:

Post autor: MaxxisDH »

szczerze nie chce być niemiły ale rower zjazdowy za ponad 25k to lekka przesada troszkę , mostek przy kursie funta na pl to coś koło 1500zł ja pier......e jak nie daj boże pęknie to chyba się zapłaczesz , rower extra masz ale bez przesady rower to nie wszystko na trasie hehe .
Co tu dużo gadać to chyba będzie rower po bułki do sklepu hihi , ja mam przekonanie że carbon w dh to porażka nic nie wnosi może ciut ciut wagę ale nie powala carbon powinien być tylko i wyłącznie w XC ,szosa .
Ps. zaraz będą hejty typu zazdrościsz itd ,ale tak nie jest.
Na zamówienie ! (spodnie ,jerseye ,gogle , kaski , ochraniacze , buzery itd ) GG:13394531
Spaced
moderator
Kontakt:

Re:

Post autor: Spaced »

MaxxisDH pisze:szczerze nie chce być niemiły ale rower zjazdowy za ponad 25k to lekka przesada troszkę , mostek przy kursie funta na pl to coś koło 1500zł ja pier......e jak nie daj boże pęknie to chyba się zapłaczesz , rower extra masz ale bez przesady rower to nie wszystko na trasie hehe .
Co tu dużo gadać to chyba będzie rower po bułki do sklepu hihi , ja mam przekonanie że carbon w dh to porażka nic nie wnosi może ciut ciut wagę ale nie powala carbon powinien być tylko i wyłącznie w XC ,szosa .
Ps. zaraz będą hejty typu zazdrościsz itd ,ale tak nie jest.
Ale czemu carbon nie w dh? Akurat mostka enve nie rozumiem bo mniej wychodzi aluminiowy polkomostek chunked ale wiekszość częsci carbonowych jest dość mocna wiec jaki problem poza tym, że tak ci się zdaje?
Auditore
Kontakt:

Re:

Post autor: Auditore »

MUSZEL pisze:300 funtów za mostek?
MaxxisDH pisze:mostek przy kursie funta na pl to coś koło 1500zł

Jakie 300 funtów? Jakie 1500 złotych?

http://www.competitivecyclist.com/enve- ... mount-stem
Guziken
Kontakt:

Post autor: Guziken »

Nie widzisz problemu w tym, że kosztuje 325 USD ale w Stanach więc trzeba doliczyć cło i VAT?
Ja wziąłem cenę stąd: http://www.saddleback.co.uk/ENVE-Carbon ... Mount-Stem
MaxxisDH
Kontakt:

Re: Re:

"Auditore" przy kursie 5,13 za funt to na pl wychodzi1410 zł a teki mostek kosztuje 275 funtów
Na zamówienie ! (spodnie ,jerseye ,gogle , kaski , ochraniacze , buzery itd ) GG:13394531
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

To i tak drożej niz alu polkomostki, które z zasady beda mocniejsze i lżejsze.
BajcareK
Kontakt:

Macie racje, wstydzę się że w ogóle pokazałem tutaj ten rower. Pewnie dragstar z boxxerem i aluminiowymi półmostkami zrobiłby większe szał. Trudno, szkoda że się nie podoba.
Pozdro
wexe2
Kontakt:

Post autor: wexe2 »

Dla mnie niektóre komentarze są zbędne - hejty są głównie pod względem opłacalności tego mostka. Gościa stać, strasznie mu się podoba, więc sobie kupił. Dla mnie rower na prawdę pierwsza klasa. Wiem ,że mnie na taki zestaw najzwyczajnie nie stać, ale nie uważam tego za powód do hejtowania. ,MaxxisDH płakać nie płakać może go stać, więc sobie kupił, z tego co widziałem gdzieś na pb to właściciel wcale tak po bułki nie jeździ.

W skrócie - W normalnym, cywilizowanym kraju takie rowery to codzienność, bo tam liczy się tylko inwencja twórcza właściciela. Ale żyjemy w PL i to wszystko wyjaśnia :D
Dawniej wexe

Giant Glory DH 2008 + RS Boxxer 2011
Awaria
Kontakt:

Re:

Post autor: Awaria »

ArthurGreen pisze:Widziałem już finalną wersję:

Obrazek
Mhm... Wstydź się Artur, nieocenzurowane zdjęcia do sieci wysyłać, przecież tu wchodzą również dzieci! :D
ale ja tam i tak zawsze za trekami będę :P

Widzę, że na forum panuje tendencja do hejtowania wszystkiego co odstaje od normy, za drogie, za tanie, za ladne, za brzydkie, "za umiarkowane" :)
Wrzuć jakieś fotki z jazdy, to pewnie chłopaczki odpuszczą, a i ja sam jestem ciekaw jak to śmiga :)
http://utn.pl/OKAZJE  <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
BajcareK
Kontakt:

wexe2, dzięki że napisałeś to za mnie. Tak jak mówisz, rower po bułki nie jeździ. Był już kilka razy w górach i na pewno lekko nie ma ze mną szczególnie że nawet w moim Słupskim zadupiu skacze na nim daleekie gapy ;)

Obrazek

Obrazek
Załączniki
bez tytułu.jpg.bmp.jpg
asdfrgthyujkiol;'.jpg.bmp.jpg
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

Nie rozumiem tej dyskusji, jak kogoś stać to niech nawet po bułki sobie tym jeździ i BajcereK niepotrzebnie wrzucasz foty z jazdy. Ważne, że Ty wiesz, że odpowiednio wykorzystujesz sprzęt.

A wracając do senda tematu, powiedz mi czym różni się siodło SDG I-BEAM CARBON I-FLY od normalnego I-FLY?? Mam to "normalne", waży 167g i zastanawiam się czy producentom jeszcze coś udało się urwać z wagi.
MaxxisDH
Kontakt:

Szczerze to ja mam mondrakera summuma pro teama za 20k i się nie chwale , a w sumie kolega z treka jego rower jego sprawa , ja przenigdy nie przejdę na carbon do dh co najwyżej jakieś podkładki dystansowe kapsel i to tyle .
Powiem szczerze że jeżeli nawet by się znalazł chętny żebym zamienił swojego pro team na np v10 carbon itp to nie zamienił bym się na 100%
Awaria
Kontakt:

Re:

Post autor: Awaria »

MaxxisDH pisze:Szczerze to ja mam mondrakera summuma pro teama za 20k i się nie chwale , a w sumie kolega z treka jego rower jego sprawa , ja przenigdy nie przejdę na carbon do dh co najwyżej jakieś podkładki dystansowe kapsel i to tyle .
Powiem szczerze że jeżeli nawet by się znalazł chętny żebym zamienił swojego pro team na np v10 carbon itp to nie zamienił bym się na 100%
1. właśnie tym zdaniem się pochwaliłeś :|
2. podejrzewam, że mnie i pozostałych obchodzi to tyle co zeszłoroczny śnieg
Cesiu pisze:Nie rozumiem tej dyskusji, jak kogoś stać to niech nawet po bułki sobie tym jeździ i BajcereK niepotrzebnie wrzucasz foty z jazdy. Ważne, że Ty wiesz, że odpowiednio wykorzystujesz sprzęt.
Dlaczego niepotrzebnie? Elegancko jest zobaczyć takie cacko w akcji! Prosiłem o te zdjęcia z czystej ciekawości jak to się sprawuje, bo ostatni taki egzemplarz widywałem na Gwinie - czyli jakby nie patrzeć dawno temu :)

Treki rządzą!
http://utn.pl/OKAZJE  <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
ODPOWIEDZ