Witam. Mam takie pytanko kumpel sprzedaje 66 rc3 z 2008 roku za 850zl. Niby fajnie bo rc3 ale jednak rocznik 2008. Slyszalem tez rozne opinie ze cos strzela w sterówce. Dobra kasa jak za taki amor?czy moze cos lepszego szukac? Amorek bedzie zainstalowany w Hornecie 2k11 14".Ogolnie to szukam czegos taniego do 700zl ale jak mam doplacic te pare groszy do wersji która jest podobno o niebo lepsza to czemu nie.
Drugie pytanie. kwesta sterów. Mam horneta jw. i tu w nim mam stery zintegrowane czyli w glówce na 1 i 1/8". Czy istnieje mozliwosc zamontowania sterów 1,5' zewnetrznych ? sa takie? jakie są wtedy ich srednice zew?
Wybór amortyzatora /stery hornet.
-
- Kontakt:
6 letni amor z tego pechowego rocznika głównie dla wersji rc3...
Wypadałoby zobaczyć na bebechy i czy ma luzy na lagach, osobiście poszukałbym 66 rc2x, sl albo rozglądał się za nowszymi rocznikami, można również zainteresować się rock shox.
Jakoś nie mam zaufania do tego rocznika, zbyt wiele złego na jego temat było.
Co do sterów, kiedyś czytałem tu temat, że do ramy 1.1/8 można zamontować amortyzator z rurą sterową 1,5. Jednak do tego były stworzone stery zewnętrzne przez nie pamiętam jakiego jegomościa, zapewne metoda homehade
Z tego co pisał całość działała i nie zgłaszała problemów. Nie widziałem poza tym takich sterów normalnie na sprzedaż
Wypadałoby zobaczyć na bebechy i czy ma luzy na lagach, osobiście poszukałbym 66 rc2x, sl albo rozglądał się za nowszymi rocznikami, można również zainteresować się rock shox.
Jakoś nie mam zaufania do tego rocznika, zbyt wiele złego na jego temat było.
Co do sterów, kiedyś czytałem tu temat, że do ramy 1.1/8 można zamontować amortyzator z rurą sterową 1,5. Jednak do tego były stworzone stery zewnętrzne przez nie pamiętam jakiego jegomościa, zapewne metoda homehade

-
- Kontakt:
co do sterów to znalazłem takie http://rowerowy.com/sklep/czesci/stery/ ... ead_44eeos tyle że cena taka jak za rame dałem ;/ srednica zew 44, na oko zmierzylem to niby wlasnie taka mam tyle ze stery są wbite i ciezko mi okreslic. ma ktos moze gola rame i moze zmierzyc?