Witam , jestem nowy na forum i nie wiem czy dobrze napisałem posta. Pytanie brzmi który amor wybrac. Rock Shox boxxer RC czy Marzocchi 888 RC3 evo V2. Pozdrawiam i czekam na jakieś podpowiedzi .
Witam! Ale dlaczego piszesz takimi dużymi literami ? Bierz Boxxera jak chcesz lepszą pracę, a jeżeli zależy ci na wytrzymałości bierz Marzocchi. (Ale to moja subiektywna opinia, i każdy może się z nią nie zgadzać.)
Boxxer w żadnym wypadku nie pracuje lepiej niż 888. Po stronie boxxera in plus jest jedynie niższa masa. Brał bym 888 nie zastanawiając się ani chwili.
888 zapadają się na trasie i mają dziwną charakterystyke pracy. Miałem 66 Evo Ti, jeździłem chyba na wszystkich modelach 888. Dużo bardziej wolałbym Boxxer'a R2C2/WC, bo Rc też nie robi szału.
Jeśli potrzebujesz bezobsługowego, bezawaryjnego amorka do jazdy mniej lub bardziej hardcorowej to bierej 888. Wysokie modele jak właśnie rc3 evo już się tak nie topią jak stare RC czy RCV, a z resztą i nawet tam to zjawisko nie było czymś niebezpiecznym, nieprzyjemnym.