Siodło Wtb Pure V Race opłacalne ?

Kaniowaty
Kontakt:

Siodło Wtb Pure V Race opłacalne ?

Post autor: Kaniowaty »

Jak w temacie czy opłaca się kupić siodło Wtb Pure V Rave ?
Mam na myśli (chyba wersja gorsza patrząc po cenie i wykonaniu) (http://allegro.pl/siodelko-wtb-pure-v-r ... 28720.html) wersja w kolorze nie posiada szyć i nie jestem pewny co do wytrzymałości..
Jak z wygodą jeździł ktoś na owym ?
Czy już lepiej dorzucić trochę i kupić coś lepszego ?
Używane będzie bardziej do lajtowej jazdy około 30km dziennie (jak nie mniej) ;)
sznib
Kontakt:

Post autor: sznib »

Mam Pure V Comp, starszy model, będzie już czwarty czy piąty sezon. Trzyma się, całe jest :). Jeśli chodzi o wygodę to nie widzę lepszej opcji (no, lepsze wersje Pure'a, bo lżejsze, ale w sumie to to samo siodełko poza wagą). Raz zrobiłem na nim dystans ponad 80km bez gaci z pampersem i było ok, także bardzo polecam.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

ja mam wersję droższą, za ok 150zł, i wygląda jak ta z szyciami, czyli skórka albo coś skóropodobnego. Wydaje mi się, że wszystkie siodełka z tej aukcji są bez szycia, tylko to zdjęcie droższej wersji się zawieruszyło, lub jest by przykuć uwagę - choć mogę się mylić. Napisałbym maila by się upewnić ;)
Kaniowaty
Kontakt:

Tzn chciałem wersję kolorystyczną by dodać do roweru kolorku.. Myślicie że jest sens je brać ? Czy lepiej kupić już zwykłe za około 150 z szyciami ?
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

sprawdź czy różnią się prętami - nie chce mi się szukać :P jak ta wersja za 150zł ma lepsze pręty, to bym się nie zastanawiał. Jak te same, a siodło różni się jedynie poszyciem - to jak zależy Ci na kolorze to bierz tańsze. Ja jedynie mogę powiedzieć, że z wykonania wyższej wersji jestem zadowolony i do niczego przyczepić się nie mogę :)
Kaniowaty
Kontakt:

Niby w tej i w droższej wersji pręty ze stali cro-mo czyli raczej tańsza wersja przejdzie ;)
Lecz wolałbym też usłyszeć opinie kogoś kto takie posiada :)
ODPOWIEDZ