Siema , mam problem tego typu że przerzuca mi łańcuch w trakcie jazdy mam założone przerzutki z przodu sram x5 z tyły shimano acera na kasecie sram PG 990 i przerzuca mi tylko a gdy łańcuch siedzi np na zebatkach z tyłu 3 od góry i z przodu w sumie bez różnicy czy na 1 czy na 2 gim blacie wtedy jest ok i nie przerzuca a gdy chce zmienić na lżejszą to nie da się za bardzo jechać bo samo czynnie przerzuca łańcuch . czy to może być wina kasety czy może łańcucha ? Dodam że łańcuch jest nowy ( sram pc 951) . Przerzutka też jest wyregulowana bo gdy postawie rower na stojaku i przerzucam bez obciązenia to ładnie przerzuca i wtedy prawie nie przeskakuj e, proszę o poradę . z Góry dzięki .
Pierwszą poradą jest to, że występuje coś takiego jak interpunkcja. Taki bełkot czyta się dosć ciężko.
Acera to mało mówi. Może nie obsługuje zakresu tej kasety?
Pancerze i linki zmienione? Jaka manetka?
Swoją drogą ciekawe połączenie kasety za 250 zł z bardzo słabą przerzutką.
Ok sorki za nie ład w napisaniu . Więc tak , przerzutka to Shimano acera 9 rzedowa , manetka to Shimano deore LX a kaseta jak już pisałem sram pg-990 . Problem w tym że jak rower stoi na stojaku to wszystko chodzi jak należy. Przerzuca po kolei od 1 do 9 biegu . Linki oraz pancerze są nowe , łańcuch także .
Bodajże był skuwany , ale jak można źle skuć łańcuch ? W łańcuchu , który mi przeskakiwał miałem chyba jakoś dziwnie większe oczka , przy mocniejszym pedałowaniu i jakimś tam przełożeniu łańcuch "ześlizgiwał" sie .
Wbrew pozorom bardzo łatwo. Ja miałem właśnie taką sytuację, gdy było to źle zrobione. Troszkę większy opór na sworzniu (przez np. zagniecione blaszki) między oczkami i łańcuch skacze.
Dokładnie tak jest jak piszesz ale , mieszkam gdzie indziej a studiuje gdzie indziej i nie mam ze sobą nawet narzędzi . A wyszło że kaseta do wymiany ;( . Poleci ktoś jakaś kasetę 9kę w dobrych pieniądzach i nie za ciężką ?