Handbary?
Handbary?
Dlaczego w dh czy fr nie używa się jakichś odpowiedników motocyklowych handbarów? Nie byłby to świetny sposób ochrony dłoni i przede wszystkim dźwigni hamulcowych?
Fakt, że ten handbar na zdjęciu z rowerem to może mała przesada ale ten sam metalowy nie byłby dobrym pomysłem?
Fakt, że ten handbar na zdjęciu z rowerem to może mała przesada ale ten sam metalowy nie byłby dobrym pomysłem?
Re:
wypowiedź na tak niskim poziomie że aż musiałbym się położyć żeby na nią odpowiedzieć. Nic nie wnosiła wiec po co to było?diskordia pisze:można by - dołożyłbym jeszcze osłonę przerzutki z pręta zbrojeniowego i orurowanie,co by się rama nie otarła. a w czasie jazdy,na tych rurach można byłoby suszyć pranie z poprzedniego dnia albo zainstalować kilkanaście kamer filmujących pracę zawieszenia pod różnymi kątami.
Re: Re:
To się chyba nazywał sarkazm, który akurat dobrze oddaje bezsensowność instalowania hanbarów do roweru ;>Pit29 pisze:wypowiedź na tak niskim poziomie że aż musiałbym się położyć żeby na nią odpowiedzieć. Nic nie wnosiła wiec po co to było?diskordia pisze:można by - dołożyłbym jeszcze osłonę przerzutki z pręta zbrojeniowego i orurowanie,co by się rama nie otarła. a w czasie jazdy,na tych rurach można byłoby suszyć pranie z poprzedniego dnia albo zainstalować kilkanaście kamer filmujących pracę zawieszenia pod różnymi kątami.
pozdro
frango
frango
odróżniajmy sarkazm od buractwa naprawde...frango pisze:To się chyba nazywał sarkazm, który akurat dobrze oddaje bezsensowność instalowania hanbarów do roweru ;>Pit29 pisze:wypowiedź na tak niskim poziomie że aż musiałbym się położyć żeby na nią odpowiedzieć. Nic nie wnosiła wiec po co to było?diskordia pisze:można by - dołożyłbym jeszcze osłonę przerzutki z pręta zbrojeniowego i orurowanie,co by się rama nie otarła. a w czasie jazdy,na tych rurach można byłoby suszyć pranie z poprzedniego dnia albo zainstalować kilkanaście kamer filmujących pracę zawieszenia pod różnymi kątami.
to napiszcie dlaczego jest to bezsensowne a nie błyszczcie poziomem gimnazjum...
czy to na tym właśnie polega forum dhz? Sarkazm hejty itd itp ale żadnych argumentów? Napisałem o odpowiednikach handbarow a nie przeniesienie ich z motocykli do dh. Ostatnio na stożku jedna osoba złamała dźwignie przy nie groźnym upadku mimo że nie były dokręcone na maxa. Co szkodzi by pomyśleć nad takim problemem?
a nie 2 posty nic nie wnoszące tylko bzdury
Nie używa się bo to nie ma sensu. Korzyści ze stosowania znikome a tylko dodatkowa waga i jednak koszt. Pęknięcia klamek sie zdarzają rownież w motocyklowym enduro gdzie handbary są powszechne. Ochrona dłoni to też naciągany argument- nie te prędkości i warunki użytkowania. W rowerowaniu gleby są zbyt częste i powszechne żeby obwieszać rower dodatkowymi klamotami które można złamać, urwać albo zgubić.
99,9% postów Diskordii to sarkazmy. Taki człowiek, spięty tyłek non stop.Pit29 pisze:odróżniajmy sarkazm od buractwa naprawde...frango pisze:To się chyba nazywał sarkazm, który akurat dobrze oddaje bezsensowność instalowania hanbarów do roweru ;>Pit29 pisze:wypowiedź na tak niskim poziomie że aż musiałbym się położyć żeby na nią odpowiedzieć. Nic nie wnosiła wiec po co to było?diskordia pisze:można by - dołożyłbym jeszcze osłonę przerzutki z pręta zbrojeniowego i orurowanie,co by się rama nie otarła. a w czasie jazdy,na tych rurach można byłoby suszyć pranie z poprzedniego dnia albo zainstalować kilkanaście kamer filmujących pracę zawieszenia pod różnymi kątami.
to napiszcie dlaczego jest to bezsensowne a nie błyszczcie poziomem gimnazjum...
czy to na tym właśnie polega forum dhz? Sarkazm hejty itd itp ale żadnych argumentów? Napisałem o odpowiednikach handbarow a nie przeniesienie ich z motocykli do dh. Ostatnio na stożku jedna osoba złamała dźwignie przy nie groźnym upadku mimo że nie były dokręcone na maxa. Co szkodzi by pomyśleć nad takim problemem?
a nie 2 posty nic nie wnoszące tylko bzdury
Re:
No najlepiej jest pominąć kretynow którzy nie rozumieją ze forum jest do wyrażania opinii, udzielania rad a nie wyłącznie do sarkazmu i spinania tylka. Diskordia wyluzuj i wogole najlepiej sie juz nie wypowiadaj.diskordia pisze:trzeba dorosnąć mentalnie żeby znieść krytykę.
moim zdaniem "spięty tyłek" mają ci którzy się obrażają.pomijając oczywiście kretynów,którzy w ogóle niczego nie rozumieją.
A wracając do tematu to nie przesadzajmy z wagą takich handbarow. Mała aluminiowa część chroniąca dźwignię chyba nie może być przesada
Waga to jedno ale tak na prawde to jest bezużyteczne. Jeżdze na prawde długo już w dh, glebie non stop i poza wyskakujaca klamką w formuli uszkadzalem jedynie stare gustavy, które byly znane z tego ze maja slabe klamki.
No i jedna bardzo WAŻNA rzecz. Jak ludzie potrafią sobie o klamki hebla złamać palec (sam to zrobiłem 2 razy) to powiedz mi jaki będzie efekt tego wynalazku w dh?
No i jedna bardzo WAŻNA rzecz. Jak ludzie potrafią sobie o klamki hebla złamać palec (sam to zrobiłem 2 razy) to powiedz mi jaki będzie efekt tego wynalazku w dh?
Re:
Na motocyklach dużo rzadziej się glebi i jak już to prawie nigdy OTB. Dlatego tam to mniejsze zagrożenie.Pit29 pisze:A czy w przypadku motocyklow tez potrafią sobie ludzie uszkodzić o to palce? jeśli tak to co to za ochrona dłoni skoro sama dlonie potrafi uszkodzić