Rock Shox Pike 409 zjechane lagi, warto kupić ?
Rock Shox Pike 409 zjechane lagi, warto kupić ?
Mam opcje kupić Pika za 300zł (niestety mam ograniczony budżet, a do mojej jazdy on wystarczy) i owy amor ma zjechane lagi (zdjęcia) Nie będzie problemu z jego pracą ? Wartko zaryzykować ?
300zł to w sumie połowa normalnej ceny tego amora. Jak nie oczekujesz świetnej pracy, a po prostu uginacza - to bierz, lepsze to od Duro. To i tak już trup i anoda będzie schodzić jeszcze bardziej. Jednakże możesz wygładzić krawędzie papierem wodnym 2000, zrobić prosty serwis i jak na 3 stówki - to myśle że tragedii nie ma. DJy od Marzo chyba dopiero od 4 stówek się kupi, ale pewien nie jestem.
Ale miej świadomość że ten amor to już trup, po prostu zakatowany niedbałością.
Ale miej świadomość że ten amor to już trup, po prostu zakatowany niedbałością.
Nom, na perfekcyjną pracę tego amora nie ma co liczyć :/
Gdyby go właściciel serwisował to nadal miałby anodę, tak to pewnie trup ze streetu/dirtu (zwykle im się nie chce serwisować, tylko katują). Jak chcesz go też tak katować to możesz wziąć, ale jak chcesz go na jakąś trasę to już lepiej dozbieraj kolejne 3 stówy i kup Pike'a w dobrym stanie albo inny amor
Gdyby go właściciel serwisował to nadal miałby anodę, tak to pewnie trup ze streetu/dirtu (zwykle im się nie chce serwisować, tylko katują). Jak chcesz go też tak katować to możesz wziąć, ale jak chcesz go na jakąś trasę to już lepiej dozbieraj kolejne 3 stówy i kup Pike'a w dobrym stanie albo inny amor
Breaking The Law
Re:
Utrzymywać uszczelki i ślizgi czyste i nasmarowaneKaniowaty pisze:I tak zrobięDzięki za pomoc ;p A tak przy okazji posiadając Pike co warto robić by nie doszło do takiego stanu jak wyżej na zdjęciach ? Bo serwis tak ogólnie dużo mi nie mówi.
Re:
Serwis (mały) raz na 2-3 miesiące jak jeździsz często, zmieniasz olej w lagach (15W) i walisz smaru na uszczelki, ew. jeszcze przed i po jeździe "zwilżasz" golenie olejem 15. O to cała filozofia jak utrzymać Pike'a w dobrym stanieKaniowaty pisze:I tak zrobięDzięki za pomoc ;p A tak przy okazji posiadając Pike co warto robić by nie doszło do takiego stanu jak wyżej na zdjęciach ? Bo serwis tak ogólnie dużo mi nie mówi.

Breaking The Law