Elixir Cr vs 7 do FR ?!

royal'ek
Kontakt:

Elixir Cr vs 7 do FR ?!

Post autor: royal'ek »

Cześć, potrzebuje hebli do fr/dh. Mogę kupić oba zestawy w niskiej cenie, lecz nie wiem, które są lepsze. Wypadłem jakiś czas temu z kolarstwa i nie za bardzo wiem, na czym się teraz jeździ. Moja waga to 80kg, wzrost 180cm jeśli to ma w czymś pomóc. Z góry dzięki za pomoc :)
MaxxisDH
Kontakt:

Post autor: MaxxisDH »

Ja bym coś polecił z shimano , xt, zee itd ja miałem avid cr i takie badziewie ze szok normalnie nigdy więcej nie kupie avid .
Co do shimano to ma częsci zamienne dostępne w prawie każdym sklepie rowerowym.
Kolego powiem szczerze celuj w SHIMANO .
Na zamówienie ! (spodnie ,jerseye ,gogle , kaski , ochraniacze , buzery itd ) GG:13394531
toms
Kontakt:

Post autor: toms »

a co w nich takiego badziewiastego ? bo mam trochę inne zdanie : )
KamilQ
Kontakt:

Post autor: KamilQ »

Łapią luzy na klamkach, łatwo się zapowietrzają, czasem klamki skrzypią, dot żre strasznie przewody przez co co chwilę trzeba wymieniać płyn hamulcowy, żeby hamulce działały dobrze :p
toms
Kontakt:

Post autor: toms »

1. Łapią fakt, w takim razie przesiadka na Code'y z łożyskami maszynowymi, albo własnoręczne wystruganie małych gumowych podkładeczek (30 min roboty) -> brak luzów.
2. Jak skrzypią to trzeba rozebrać, wyczyścić i delikatnie nawilżyć smarem elementy przegubu klamki.
3. Po 4 sezonach nie zapowietrzyły mi się heble, już prędzej wymieniłem płyn, no właśnie z powodu zużycia płynu, a nie zapowietrzenia.
4. Dot żre przewody ? pierwsze słyszę, nie przytrafiło to mi się, no ale spoko.

Ale to wszystko tylko moje odczucia
MUSZEL
Kontakt:

Re:

Post autor: MUSZEL »

toms pisze:1. Łapią fakt, w takim razie przesiadka na Code'y z łożyskami maszynowymi, albo własnoręczne wystruganie małych gumowych podkładeczek (30 min roboty) -> brak luzów.
2. Jak skrzypią to trzeba rozebrać, wyczyścić i delikatnie nawilżyć smarem elementy przegubu klamki.
3. Po 4 sezonach nie zapowietrzyły mi się heble, już prędzej wymieniłem płyn, no właśnie z powodu zużycia płynu, a nie zapowietrzenia.
4. Dot żre przewody ? pierwsze słyszę, nie przytrafiło to mi się, no ale spoko.

Ale to wszystko tylko moje odczucia
nie przepadam za Avidem, bo w moim odczuciu ich jakość wykonania jest felerna, ale z powyższym postem zgadzam się w 100%
operator.ciagnika
Kontakt:

Post autor: operator.ciagnika »

co do avidów, miałem przez dłuższy czas elixira R i byłem z niego bardzo zadowolony, fajnie hamował, przez cały czas jaki go miałem czyli ok 2 sezony, szczego jakoś pół roku leżał i sie kurzył sie nie zapowietrzył i cały czas bardzo fajnie działał.. tak jak to wszystkie avidy miał luz na klamce, ale Formuły które mam teraz też mają luz, ale w niczym mi to nie przeszkadza, co do dota no jak mi troche kapło na klamke czego nie zauważyłem zrobił lekkie wżery ale był to tylko mankament wizualny.. więc nwm w czym ludzie mają ten problem z avidami xD co do cr'ów i 7, jeździłem troche na cr'ach i dobrze mi sie jeźdizło z 7 niestety nie miałem styczności, ale wydaję mi się że to będzie bardzo porównywalny sprzęt..
ODPOWIEDZ