[JOY RIDE FEST 2014] Opinie, zdjęcia itp

Ajz
Kontakt:

[JOY RIDE FEST 2014] Opinie, zdjęcia itp

Post autor: Ajz »

No to tradycyjnie, jak wasze wrażenie po tej imprezie? Są już jakies fotki?, kto dolecial stepupa?, jak sie podobal nowy aline i trasa dh?
Lord_92
Kontakt:

Post autor: Lord_92 »

No kilka osób sobie ładnie poleciało na ste-upie, Kuba Gzela coś tam zgrał jako "dowód" :)

Panowie ogarnijcie starą nitkę a-line, bo na prawdę najbardziej szkoda tego segmentu, wg mnie jest genialny - momentami zmienić przebieg, aby nie było pod górkę, dokopać takich hop jak są na początku i jest na prawdę fajnie.
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

Moim zdaniem był to najlepszy fest do tej pory, świetna atmosfera, masa ludzi, spoko targi, piękna pogoda, jedyny minus to fakt, że after nie wyglądał już jak w latach poprzednich, no ale... Sporo osób dolatywało step up'a, poza tym ogromny plus za zmiany i rozbudowę bike parku, strasznie urokliwa miejscówka - oby dalej szła w takim kierunku i nie została zostawiona odłogiem po evencie. Co do trasy dh - jak na warunki tej góry bardzo dobra, sporo dobrych zmian względem lat ubiegłych. Kilka galerii, które udało mi się znaleźć w necie:
http://pieninyinfo.pl/galerie/ostatni-d ... -2014-1968
http://pieninyinfo.pl/aktualnosci/joy-r ... wcach-1965
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 327&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 266&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 158&type=1
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

ja dla mnie extra! patrze bardziej pod katem enduro bo startowalem i wpadlem tylko na te zawody.. ale chyba najbardziej podobal mi sie progres tras w kluszkach. zjazdy na enduro swietne, 2 i 4 odcinek bardzo szybkie.. ciekawi mnie czy te traski zostana, czy znikna po zawodach?
jbl
Kontakt:

Post autor: jbl »

Mnie rozbawił śmieszny pan z pzkolu który w sobotę na treningach czepiał się o brak wg. niego regulaminowych bluz z długim rękawem oraz zbroi. A na zawodach puszczał w podkoszulkach na ramiączkach i bez ochraniaczy.
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=14942479
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

Było nieźle, poza paroma rzeczami: tor do dual slalomu był o wiele, wiele gorszy od zeszłorocznego. To była dyscyplina na którą najbardziej czekałem, ale po przejechaniu toru zdecydowałem, że nie chcę startować. Na A-Line sporo się pozmieniało i to jest fajne, ale bandy dalej mają wielkie dziury, a luźne kamienie w dużych ilościach nie pasują do zamysłu trasy płynnej i gładkiej. Na pumptrackach się nie znam, ale kumpel który sporo na tym jeździ mówił że też był zrobiony typowo "po polsku".

A żeby tak ciągle nie marudzić - trasa dh super, pogoda super (chociaż wolałbym lekko wilgotną ziemię ;)) a miejscówka jest jedną z najbardziej urokliwych w Polsce i czerpałem wielką przyjemność z pobytu nawet mimo tego, że amortyzator odmówił współpracy i w ciągu weekendu zrobiłem tylko 5 pełnych zjazdów.
NiziurCK
Kontakt:

Post autor: NiziurCK »

jbl w sobote na treningach byl ten facet z pzkolu w tej altance u gory i nie puszczal jak ktos nie spelnial jego warunkow, wystarczylo przejsc kilka metrow w dol i jechac. A w niedziele byla pani, ktora nie robila problemow, powiedziala tylko ze jade na wlasna odpowiedzialnosc, a przed finalami prosila mnie zebym gwizdki pozawozil dla tych co stoja przy trasie, bo nie wszyscy dostali :D
Ajz
Kontakt:

moim zdaniem najwieksze plusy imprezy:

- ogolnodostepny flybag oraz trampolina z trampbikiem, super zabawa ;-)
- poprawiona, fajna trasa dh
- nowe dropy na trasie aline
- targi (chociaz nie rozumiem dlaczego ciuchy w cenach katalogowych... co to za atrakcja?)

minusy:

- końcówka trasy aline ze stolikami. Mnóstwo zmarnowanych godzin pracy bo zamiast aline wyszedl rockline - totalne głazowisko, wszystkie stoliki nieprzemyślane i niedziałające...
- stepup - jak z polską reprezentacją w nogę - zapowiadało się jak nigdy (to byłby najbardziej epicki kicker w polsce) a wyszło jak zawsze - dolatywali tylko ludzie którzy mieli nogi na sterydach i dokręcali jak w 4crossie. Wystarczyło lądowanie zrobić metr, moze 2 niżej i moznaby zrobic piekny whipcontest... szkoda.
- kolejki do wyciągu. Jest ktoś w stanie wskazać przyczynę? W zeszłym roku było znacznie lepiej, teraz trzeba było stać 20-30 minut w tym skwarze....
- slopestyle to bylo nieporozumienie, od zeszlego roku nie skoszono nawet trawy, nie wspominajac o "wallride" który juz w zeszlym roku wzbudzal kontrowersje... Trudno wiec dziwic sie frekwencji, bo wystartowalo bodajze 6 zawodników? Jak na "najwieksze wydarzenie roku" troche dziwnie.... Nawet Godziek przyszedł tylko pooglądać...

Miejscowka z potencjalem, magiczne widoki i duże ambicje organizatorow. Mam nadzieje ze te cechy pozwolą na dalszy rozwoj tego wydarzenia w kolejnych latach :-)
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Co do tego step-upa to nie dziwię się że nikt nie mógł dolecieć, przecież to jest drop pod górkę bez wybicia :P Panowie, zróbcie tam porządny kąt i profil to będą dobre loty, teraz jest płasko i zupełnie nie wybijało, a wydaje się że przy tej prędkości możnaby lecieć jeszcze dalej.

Dual też wolałem zeszłoroczny, na ten było trochę szkoda roweru w przypadku sztywniaków, choć taki już urok tego zbocza. Ale za same zawody wielka siekierka, bo organizacja super! Wreszcie zjawiła się duża publiczność, startujących też nie mało, a po ciemku klimat znakomity! Oby tak samo wyglądało to na kolejnych imprezach!

A co się stało z zeszłorocznym pumptrackiem? Tego nowego nie chcę komentować, zupełnie zero płynności i funu z jazdy... szkoda, bo mógł być dobry chill podczas DH.

Przyczepię się jeszcze do obsługi wyciągu. Koleś był już zakręcony od słońca czy pijany (patrząc na czerwoną twarz w sobotę)? Za pierwszym razem trochę nie ogarnąłem przy wsiadaniu i zaraz awantura że mnie wyrzuci i skończy się dzień dziecka, wtf...
http://brooce.pinkbike.com
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Dla mnie na prawdę spoko.

Przede wszystkim wielki plus dla budowniczych bo mamy jedną z niewielu w PL miejscówek gdzie chcą poprawiać trasy by były na prawdę dopracowane, a nie budują raz i zostawiają jak było.

W zawodach nie startowałem bo przyjechałem towarzysko + objechać rowery do testów i tu mógłbym się przyczepić, że wystawiający nie dawali żadnej info który rower można objechać, który nie i można było zostawić rower w hotelu żeby obejść się ze smakiem.

Co do tras. DH mega fajna, co prawda z racji kolejek i objazdów rowerów enduro objechalem ją raz i na totalnego ziemniaka wiec bez lotów waląc srodkiem kamieni zamiast nad nimi ale jedna z fajniej pomyślanych i bezpiecznych tras dh w PL.

To samo do aline. W koncu w PL bezpieczne dropy, gdzie jest duży margines błedu i sensowny najazd. Drugie dropy tam wiekszy miał troche ciasne lądowanie ale nie ma co przesadzać.

Jedyne czego bym sie w aline czepił to pierwsza banda w lewo przed hopami na polanie. Była tak wyjezdzona, że pod koniec w sobotę już było bardzo trudno dobrze wyjść na hopy.

Dół aline wiem, ze ma zostać przerobiony wiec nie czepiam się chociaż ogólnie w paru miejscach fajniej jakby cała trasa szła troche bardziej z górą ala to co w Bachledowej prezentuje air dh 1 ale rozumiem, ze to może wynikać z miejsc gdzie mogą budować.

A Step up - myślę że bez drewna plus może wybicie troche bardziej kierujące w przód i lądowania nie będzie trzeba przestawiać bo wcale tak daleko od półki się nie lądowało.
SebaB_B
Kontakt:

Post autor: SebaB_B »

Ogółem fest mega pozytywny, trasy przyjemne do lekkich poprawek, ale chciałem zwrócić uwagę na Super Pro Wymiataczy, którzy bez ogródek wżynali się pod sam wyciąg, omijając kolejkę w której się stało, fakt, faktem po 20-30 min w upale (sobota). Nie mówię, że sam jestem święty też mi jak i znajomy się tak zdarzało, ale to było zawsze w miejsce gdzie byli jacyś znajomi a nie na totalny krzywy ryj, lśniący No Name-owy Pros na swym lśniącym rumaku się wbija w samą bramkę albo pod, jak by wykupił sobie pakiet VIP, bez żadnego "przepraszam, ..." ani wytłumaczenia. Tak samo było na Flybagu, gdzie ustawiała się kolejka a wielu sobie ją tyłem po cichu omijało. Bardzo Polaczkowe i jak tu się ma coś zmienić ?
http://www.pinkbike.com/u/sebabb/
Adas^^
Kontakt:

Post autor: Adas^^ »

To teraz ja wyrażę swoją opinie, cały fest naprawdę bardzo fajny, miła atmosfera, pogoda dopisała super, trasa zjazdowa naprawdę miła. Przyczepie się jedynie do faktu WPYCHANIA się do kolejki. Panowie z Bartbass dosłownie przechodzili samych siebie, kolejka pod gospodę a oni na bezczelnego pod same bramki wyciągu, bo kolega zajął. Większość potrafiła stać 25 min w pełnym słońcu w kolejce ale Bartbass z Kobzanem na czele nie szanowali w ogóle tego. Takich przypadków było wiele, osoby które powinny dawać przykład, zachowywali sie jak bydło i to był powód tak długiego czekania. Każdy kto sie wpychał na krzywy pysk powinien sie spalić ze wstydu. Amen
Lord_92
Kontakt:

Post autor: Lord_92 »

ostre słowa :D W sumie miałem jedną taką sytuację, ale wiesz jak to mówią chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa już nie. Po co się spinać przed wyciągiem, skoro przyjechało się odpocząć chociaż jakby mi ktoś kilka razy chamsko wbił przed nosem to bym starał się upomnieć..

Z resztą nawet na wyciągu siano z butów wystawało jeszcze :)

Nieraz od nas z ekipy ludzie podjeżdżali i mówili że czekamy jak frajerzy z kumplami skoro zawsze można się wbić - kultura sama potrafi zweryfikować człowieka.
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Szukam zdjęć z mojej gleby w ostatniej bandzie z przejazdu ze Sławkiem. Byłem na pomarańczowym hardtailu i w białym dżerseju, jeśli ktoś coś ma (lub widział) to dajcie znać ;)
http://brooce.pinkbike.com
Ajz
Kontakt:

troche zdjec jesli ktos jeszcze nie widzial: http://jutrotam.blogspot.com/
ODPOWIEDZ