Opony - jakie polecacie?
Opony - jakie polecacie?
Jakie polecacie opony?Chodzi mi o rozmiar 26 x 2.6, opcjonalnie 2.5, cena nie gra roli 

...:::Memento Mori:::...
Do jakiego zastosowania, na jaki teren, na jaką pogodę?
Jeśli dh, wilgotne, luźne trasy i cena nie gra roli to może te:
MINION DH Front EXO
Jeśli dh, wilgotne, luźne trasy i cena nie gra roli to może te:
MINION DH Front EXO
http://utn.pl/OKAZJE <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
-
- moderator
- Kontakt:
Re:
Hmmm... dziwne, dla mnie roznica jest bardzo bardzo duza. Mialem zarowno Miniony DHF 2.35 jak i 2.5, oba komplety w mieszance 42a. 2.35 wiecej nie kupie, ze wzgledu wlasnie na roznice w przyczepnosci.enigma pisze:Jakoś dużo ludzi nie zauważa różnicy w trzymaniu między 2.3 a 2.5. A zdecydowanie większość dojeżdża.
Na dojazdy i lokalne trasy mam Larseny TT 2.35". Na powazne trasy wole powazne opony, a nie kompromis

Poza tym, skoro juz wiemy, ze chodzi o opone na bloto, to Minion odpada.
Wetscream jest ok na glebokie bloto, ale na korzeniach/kamieniach robi sie nieprzyjemnie. Na lekkie blotko mozesz przemyslec cos takiego jak Maxxis Swampthing.
Moze napisz dokladnie na jakie warunki i trasy chcesz opony?
Tj. gdzie jezdzisz? Jak te trasy wygladaja? Kamienie? Korzenie? Stromo? Trawersy po korzeniach? itd. itp.
Re: Re:
quake pisze:Hmmm... dziwne, dla mnie roznica jest bardzo bardzo duza. Mialem zarowno Miniony DHF 2.35 jak i 2.5, oba komplety w mieszance 42a. 2.35 wiecej nie kupie, ze wzgledu wlasnie na roznice w przyczepnosci.enigma pisze:Jakoś dużo ludzi nie zauważa różnicy w trzymaniu między 2.3 a 2.5. A zdecydowanie większość dojeżdża.
Na dojazdy i lokalne trasy mam Larseny TT 2.35". Na powazne trasy wole powazne opony, a nie kompromis
Poza tym, skoro juz wiemy, ze chodzi o opone na bloto, to Minion odpada.
Wetscream jest ok na glebokie bloto, ale na korzeniach/kamieniach robi sie nieprzyjemnie. Na lekkie blotko mozesz przemyslec cos takiego jak Maxxis Swampthing.
Moze napisz dokladnie na jakie warunki i trasy chcesz opony?
Tj. gdzie jezdzisz? Jak te trasy wygladaja? Kamienie? Korzenie? Stromo? Trawersy po korzeniach? itd. itp.
kiedyś szukałem Larsenow 2.35 i nie mogłem znaleźć. Wiesz może gdzie można je zakupić?

-
- moderator
- Kontakt:
Re: Re:
Oj nie pomoge, ja mam swoj komplet juz ponad 10 latMUSZEL pisze:kiedyś szukałem Larsenow 2.35 i nie mogłem znaleźć. Wiesz może gdzie można je zakupić?

Hmmm... no to chyba patrz w kierunku Swampthing'owCharon777 pisze:No mieszana trasa z tego względu, że i piach i korzenie i maly deszczyk wystarczy żeby było błoto i ślisko. Na dodatek stromo. Na chilloutowa trasę zostawię te co mam, ale chcę mieć zamienniki:)