"trzaski" w suporcie.
"trzaski" w suporcie.
Witam.
Posiadam zestaw Howitzer XR + Truvativ Hussefelt Howitzer 2.0 Rock Guard (montowany fabrycznie w Krosie Sign DS)
ostatnio zauwzylem ze w okolicach korby slychac trzeszczenie tak jakby dostal sie tam piasek. Tu pojawia sie moje pytanie - jak to serwisowac? Jakich narzędzi potrzebuje?
Dodatkowo chcialbym sie dowiedziec czy istnnieje mozliwosc zalozenie do tej korby kolejnego większego blatu, np 42, i czy konieczna bedzie wymiana wtedy łańcucha.
link do roweru:
http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/7 ... s.Sign.DS/
Pozdrawiam
Posiadam zestaw Howitzer XR + Truvativ Hussefelt Howitzer 2.0 Rock Guard (montowany fabrycznie w Krosie Sign DS)
ostatnio zauwzylem ze w okolicach korby slychac trzeszczenie tak jakby dostal sie tam piasek. Tu pojawia sie moje pytanie - jak to serwisowac? Jakich narzędzi potrzebuje?
Dodatkowo chcialbym sie dowiedziec czy istnnieje mozliwosc zalozenie do tej korby kolejnego większego blatu, np 42, i czy konieczna bedzie wymiana wtedy łańcucha.
link do roweru:
http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/7 ... s.Sign.DS/
Pozdrawiam
Nie mysle na razie o wymianie
nie mam zadnych luzów wiec nie ma sensu wymieniac. Martwia mnie tylko te odglosy i obawiam sie ze dochodza one ze srodka lozyska i nie wiem czy dam rade sie tam dostac:)
A wracajac do tematu blatu - robil to ktos na tej korbie? Jak to wyglada w teorii a jak w praktyce?
edit.
Imbusy odkrecam w jednym kierunku jeden gwint jest lewy?

A wracajac do tematu blatu - robil to ktos na tej korbie? Jak to wyglada w teorii a jak w praktyce?
edit.
Imbusy odkrecam w jednym kierunku jeden gwint jest lewy?
Witam. Miałem ten sam problem. Z suportu zaczęły wydobywać się trzaski, i po chwili korby przestały się kręcić:C Okazało się, że poszło łożysko. Da się jakoś wyjąć te łożyska i dobrać jakieś w "sklepie z łożyskami"? Chodzi oczywiście o Howitzer XR. Wiem, że ciężko dostać takie łożyska, ale mimo wszystko wole spytać. Czy z Howitzer Team jest ten sam problem z dostępnością i wymianą łożysk?
Re:
Takie to stosuje się w piastach :Penigma pisze:najbliższe jest mu 61904 o wym. 20x37x9
Powiem Wam że zaciekawiliście mnie tymi łożyskami. W wolnej chwili sprawdzę katalogi łożysk i może coś znajdę

Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.