Witam. Posiadam rower Merida Matts TFS 100-D 2013 i chyba już pora zmienić w nim amorek. Aktualnie posiadam SR Suntour XCM MLO 100mm. Ma on już mały luz oraz nie chodzi tak ładnie jak droższe amorki stąd chęć wymiany. Planuję kupić jakiegoś używanego Rock Shoxa tylko nie wiem jakiego. Znalazłem na olx.pl używanego Rock Shoxa Recon Gold 120mm za 659zł tylko nie wiem czy jest on warty swojej ceny. Podobno mało używany i jest w stanie idealnym. Jedyne co mnie martwi to skok, czy do tej ramy 120mm wejdzie bez problemu i czy po dłuższym czasie nic się złego z ramą nie stanie :/ Jak myślicie? Jest się czego bać? Z góry dzięki za odpowiedzi
Nie wiem jak dużą rurę sterową zmieści max kolumna w tej ramie ale jak zdjąłem mostek to rura sterowa (1-1/8") jest osadzona jeszcze w chyba dwóch plastikowych kolorowych tulejach. Może jak bym wyjął jedną tuleję to by mi wszedł ten Rock Shox. Doradzicie coś?
Torox1 pisze:Witam. Posiadam rower Merida Matts TFS 100-D 2013 i chyba już pora zmienić w nim amorek. Aktualnie posiadam SR Suntour XCM MLO 100mm. Ma on już mały luz oraz nie chodzi tak ładnie jak droższe amorki stąd chęć wymiany. Planuję kupić jakiegoś używanego Rock Shoxa tylko nie wiem jakiego. Znalazłem na olx.pl używanego Rock Shoxa Recon Gold 120mm za 659zł tylko nie wiem czy jest on warty swojej ceny. Podobno mało używany i jest w stanie idealnym. Jedyne co mnie martwi to skok, czy do tej ramy 120mm wejdzie bez problemu i czy po dłuższym czasie nic się złego z ramą nie stanie :/ Jak myślicie? Jest się czego bać? Z góry dzięki za odpowiedzi