Kolejne padly.... Dirt Jumpery...

q[]-[]ta
Kontakt:

Post autor: q[]-[]ta »

mojego z1 dual za 1400 razem z oska :)
YZ
Kontakt:

Post autor: YZ »

TO co kupić jak nie dj3 za 930zł ??
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=643549
Koshal
Kontakt:

Post autor: Koshal »

Nie chce mi sie zakladac juz nowego tematu ale.. mam pytanie

Orientujecie sie moze czy problem pekajacej korony tyczy sie jedynie dirt jumperow? Jak sprawa przedstawia sie w z150, drop offach, 66 itd itd..

Czy rozni sie konstrukcja koron w dj'ach i innych bombowcach "z wyzszej polki"? Jezeli tak to czym?
Gil
Kontakt:

Post autor: Gil »

tyczy sie tych amorow z 2003 ktore mają takie korony co dj z 2003 roku , inne nie

w 2003 dj i z1 mialy taką samą koronę
Drupi
Kontakt:

Re: Kolejne padly.... Dirt Jumpery...

Post autor: Drupi »

Ale pierdolicie glupoty za przeproszeniem ...

po 1 .. to uwierze .. jezeli zobacze, bo pisanie spamow jest dosc popularne na tym forum.

po 2 .. watpie czy widziales kiedykolwiek na oczy Dj ...

po 3 .. to mam, i znam mase ludzi ktorzy maja i chwiala ten sprzet, i zeleli cos paka, to trzeba miec ogromnego niefarta, albo lubic niedoloty

po 4 .. to stworzyla sie atmosfera ze Dj 2003 peka, a przypatrzcie sie tak naprawde ile peklo, jeden zna drugiego, robia sie ploty, a tak naprawde to moze w polsce jest 3 - 5 peknietych ... i nagle afera syf ... dj pekaja ... www.mtbr.com jest AZ jeden pekniety Dj ... to chyba swiadczy o tym, ze albo ktos lubi sciemniac, albo polacy to ciecie i latac nie potrafia :/

Dlatego jak ktos pisze "rozjebalem Dj" to foteczki od kopa ... bo jak dla mnie .. to jestescie kolejnymi spamerami ... <<

ps .. ja widzialem pekniete 3 dj w polsce, o ani jednym wiecej mi nie wiadomo ... jak ktos da znac o innych bede wdzieczny ...

Pozdrawiam ...
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Mistrz »

A ja mam takie pytanie. Wiem, że spawanie osłabi konstrukcję.
Ale mam taki pomysł. W momenci kiedy taki DJ zaczyna pękać o spodu dospawać do korony jakiś kawałek metalu. Nie wiem jakiego. Coś, co nie blokowałoby skoku. Zaspawać to pęknięcie i na całej szerokości dospawać wzmocnienie. Wiem, że to alu i spwawć można tylko odpowiednim sprzętem ale wydaje mi się, że to całkiem możliwe zrobienie czegoś takiego.

Niech wypowie się ktoś kto się na tym zna.

Sam mam DJ i zastanawiam się co bym zrobił gdyby pękł. Wymyśliłem coś takiego. ale nie wiem na ile to możliwe.

Tylko niech mi nikt nie pierdoli jak się na tym nie zna albo w życiu DJ na oczy nie widział. Pytam się ludzi, którzy mogą na ten temat powiedzieć coś poważango.
Looka MKNX
Kontakt:

Post autor: Looka MKNX »

Moja teoria o niedolotach juz funkcjonuje od dawien dawna i mam nadzieje, ze skutecnzie ja wtlaczalem, przynajmniej w obrebie swojego sklepu. Niewatpliwie gwintowane otwory w koronie amortyzatora to niezbyt fortunny pomysl. Zgodze sie jednak z Drupim, ze wine za pekniete korony ponosi uzytkownik, ktorego z kolei ciezko obwiniac za to, ze nie umie jezdzic. Bo DJ to taki troche optymistycznie pomyslany amortyzator. Wiecie, ze niby wszyscy potrafia dobrze skakac i ladnie ladowac. Ciezko jednak wymagac od sprzetu, by znosil polroczne katowanie ladowaniami na przednie kolo, na skreconym kole w lewo czy w prawo, dobicia z impetem, czy przerastajace jego mozliwosci dropy. Wszystko ma swoja graniczna wytrzymalosc i sprzet kosztujacy w detalu 1500, przy innych amorach oferowanych przez producenta za cene ponad 2 razy taka, nie musi byc tym narzedziem, ktore sie przewiduje do zadan specjalnych.

Spojrzcie na siebie bardzoiej krytycznym okiem (zwlaszca Xprot, ktory arogancja moglby zdeklasowac pol Samoobrony), sprawdzcie w pamieci ile razy udalo wam sie wypier**lic w nietaktowny sposob i bedziecie mieli przyczyne pekania amortyzatora.

Jasne, mozna bylo te korone lepiej zorganizowac, jednak tam jest bardzo duzo materialu, ktory jakas wytrzymalosc musi miec. Winy raczej dopatrywalbym sie w roznicy w jakosci wykonania poszczegolnych odlewow, bo i taka opcja istnieje.

Szalom.
http://tiny.pl/8mm
Looka MKNX
Kontakt:

Post autor: Looka MKNX »

HAHAHAHAHA:D Czemu moj swiezy post pojawil sie wyzej niz posty wczesniejsze?:D:D:D:D:D
http://tiny.pl/8mm
woitas
Kontakt:

Post autor: woitas »

blad w konstrukcji .. i tyle .. i przestancie zakladac posty zlamales dobra fajnie ... A pozatym sprawdzcie jaka date macie wybita na Dj 2004 na mojim produkcja w jakim tam miesiacu w roku 2003 ;p heheh tak ze teraz jeszcze bardziej bedziecie plakac ..
woitas
Kontakt:

Post autor: woitas »

X port a sam te koronki produkujesz fajny sprzet..
Ride or Die
Drupi
Kontakt:

Dzieki na poparcie co poniektorych ... wybaczcie, bo zapomnialem sprostowac, o tych peknieciach. Chodzi mi oczywiscie o BOXY, made by italy, a nie tajwański sprzet. Tego nawet nie biore pod uwage. A ja dalej i dalej nie widze fotek, dowodow. I wies na ktorej zyje to sie zwie Krakow, przyznam ze jest cos ze wsi, ale sa tu tez Dj, i ludzie to katuja, wiedza ze sie po 2 m dropie na plask laduje na tylnym kole, a nie leci na samobojce na przod ... to jest w zasadzie najtanszy amor z serii Marzocha do jakiejkolwiek ostrzejszej jazdy, kupta sobie cos FR, na oske 20 mm to wtedy bedziecie mieli tez pekniecia, ale glowek. Sam mam Dj III z 2003 130mm, nie powiem bo dostaje ostro po "tylku" i mu nic nie jest, caly sezon przejezdzilem, i dziala - sciagnolem go z usa.

Ja poleca mten sprzet, nie wiem co o tym inni pisza, ile jest pseudo zlamasow itp. Polecam kazdemu, kto chce miec miekka os, haysa 200mm, i duuuuzo radosci z jazdy, bo naprawde mozna sie nim nacieszyc.

Pozdro - dla wszystkich spamerow ... ktorzy zamiast jezdzic, to siedza na tym durnym forum i pisza setki postow w najsloneczniejsze dni w roku <<
Drupi
Kontakt:

I jak ktos sobie chce pogadac Jak nie dj, to co ... to pisac PW, EM albo na gg ... bo tu sie toczy batalia na temat Dj << :]
Drupi
Kontakt:

To forum jakies chyba zjebane jest, bo cos sie jebia godziny i czasy wyswietlen ...

i jeszcze jedno >>

Dirt >> chopki, dirty, takie gadzety ktore wybijaja w gore

A teraz kto uzywal ich do dirtow, a kto do FR :]. bo betonowy murek, dropik, kiosk, traska DH to nie to samo co dirty ... :]
[]_ ([]) []_
Kontakt:

Post autor: []_ ([]) []_ »

właśnie czarnuch ma racje!!! maja zalane dziury i 100 skoku te 100 na pewno bardzo wzmocni konstrukcje zreszta co bede warczał sami looknijcie
Kontakt:

Post autor: Pi3tr0 »

Xprot zajebiste malowanie ramy:)
STone
Kontakt:

Post autor: STone »

buhaha drupi ty chyba zyjesz na wsi, w samym wrocku peklo ich w pizdu, znam conajmniej 7 przypadkow a pewnie jest i wiecej
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

ale sie do tych amorow dojebaliscie japierdole
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
<<MASA>>
Kontakt:

Post autor: <<MASA>> »

Pwiedzcie mi czy ktos widzial peknietego dj III 2004 r. ??? Sam mam dja i jak narazie spoko jest poza tym ze raz mi sie odkrecil koreczek ten od dolu i olej wyjebalo.
Rower ??? A co to ??
Xprot

Post autor: Xprot »

tak tak drupi jelenia gora - 4 czy 5 peklo....

a dla mnie ty jestes ******.......... i juz masz na pb moja fotke zdjetej korony, lakier odprysnal nawet od pekniecia.....

ps. ile temu kupiles tego dj i masz nadzieje ze nei jebnie?
ODPOWIEDZ