Kolejne padly.... Dirt Jumpery...
Nie chce mi sie zakladac juz nowego tematu ale.. mam pytanie
Orientujecie sie moze czy problem pekajacej korony tyczy sie jedynie dirt jumperow? Jak sprawa przedstawia sie w z150, drop offach, 66 itd itd..
Czy rozni sie konstrukcja koron w dj'ach i innych bombowcach "z wyzszej polki"? Jezeli tak to czym?
Orientujecie sie moze czy problem pekajacej korony tyczy sie jedynie dirt jumperow? Jak sprawa przedstawia sie w z150, drop offach, 66 itd itd..
Czy rozni sie konstrukcja koron w dj'ach i innych bombowcach "z wyzszej polki"? Jezeli tak to czym?
Re: Kolejne padly.... Dirt Jumpery...
Ale pierdolicie glupoty za przeproszeniem ...
po 1 .. to uwierze .. jezeli zobacze, bo pisanie spamow jest dosc popularne na tym forum.
po 2 .. watpie czy widziales kiedykolwiek na oczy Dj ...
po 3 .. to mam, i znam mase ludzi ktorzy maja i chwiala ten sprzet, i zeleli cos paka, to trzeba miec ogromnego niefarta, albo lubic niedoloty
po 4 .. to stworzyla sie atmosfera ze Dj 2003 peka, a przypatrzcie sie tak naprawde ile peklo, jeden zna drugiego, robia sie ploty, a tak naprawde to moze w polsce jest 3 - 5 peknietych ... i nagle afera syf ... dj pekaja ... www.mtbr.com jest AZ jeden pekniety Dj ... to chyba swiadczy o tym, ze albo ktos lubi sciemniac, albo polacy to ciecie i latac nie potrafia :/
Dlatego jak ktos pisze "rozjebalem Dj" to foteczki od kopa ... bo jak dla mnie .. to jestescie kolejnymi spamerami ... <<
ps .. ja widzialem pekniete 3 dj w polsce, o ani jednym wiecej mi nie wiadomo ... jak ktos da znac o innych bede wdzieczny ...
Pozdrawiam ...
po 1 .. to uwierze .. jezeli zobacze, bo pisanie spamow jest dosc popularne na tym forum.
po 2 .. watpie czy widziales kiedykolwiek na oczy Dj ...
po 3 .. to mam, i znam mase ludzi ktorzy maja i chwiala ten sprzet, i zeleli cos paka, to trzeba miec ogromnego niefarta, albo lubic niedoloty
po 4 .. to stworzyla sie atmosfera ze Dj 2003 peka, a przypatrzcie sie tak naprawde ile peklo, jeden zna drugiego, robia sie ploty, a tak naprawde to moze w polsce jest 3 - 5 peknietych ... i nagle afera syf ... dj pekaja ... www.mtbr.com jest AZ jeden pekniety Dj ... to chyba swiadczy o tym, ze albo ktos lubi sciemniac, albo polacy to ciecie i latac nie potrafia :/
Dlatego jak ktos pisze "rozjebalem Dj" to foteczki od kopa ... bo jak dla mnie .. to jestescie kolejnymi spamerami ... <<
ps .. ja widzialem pekniete 3 dj w polsce, o ani jednym wiecej mi nie wiadomo ... jak ktos da znac o innych bede wdzieczny ...
Pozdrawiam ...
-
- Kontakt:
A ja mam takie pytanie. Wiem, że spawanie osłabi konstrukcję.
Ale mam taki pomysł. W momenci kiedy taki DJ zaczyna pękać o spodu dospawać do korony jakiś kawałek metalu. Nie wiem jakiego. Coś, co nie blokowałoby skoku. Zaspawać to pęknięcie i na całej szerokości dospawać wzmocnienie. Wiem, że to alu i spwawć można tylko odpowiednim sprzętem ale wydaje mi się, że to całkiem możliwe zrobienie czegoś takiego.
Niech wypowie się ktoś kto się na tym zna.
Sam mam DJ i zastanawiam się co bym zrobił gdyby pękł. Wymyśliłem coś takiego. ale nie wiem na ile to możliwe.
Tylko niech mi nikt nie pierdoli jak się na tym nie zna albo w życiu DJ na oczy nie widział. Pytam się ludzi, którzy mogą na ten temat powiedzieć coś poważango.
Ale mam taki pomysł. W momenci kiedy taki DJ zaczyna pękać o spodu dospawać do korony jakiś kawałek metalu. Nie wiem jakiego. Coś, co nie blokowałoby skoku. Zaspawać to pęknięcie i na całej szerokości dospawać wzmocnienie. Wiem, że to alu i spwawć można tylko odpowiednim sprzętem ale wydaje mi się, że to całkiem możliwe zrobienie czegoś takiego.
Niech wypowie się ktoś kto się na tym zna.
Sam mam DJ i zastanawiam się co bym zrobił gdyby pękł. Wymyśliłem coś takiego. ale nie wiem na ile to możliwe.
Tylko niech mi nikt nie pierdoli jak się na tym nie zna albo w życiu DJ na oczy nie widział. Pytam się ludzi, którzy mogą na ten temat powiedzieć coś poważango.
-
- Kontakt:
Moja teoria o niedolotach juz funkcjonuje od dawien dawna i mam nadzieje, ze skutecnzie ja wtlaczalem, przynajmniej w obrebie swojego sklepu. Niewatpliwie gwintowane otwory w koronie amortyzatora to niezbyt fortunny pomysl. Zgodze sie jednak z Drupim, ze wine za pekniete korony ponosi uzytkownik, ktorego z kolei ciezko obwiniac za to, ze nie umie jezdzic. Bo DJ to taki troche optymistycznie pomyslany amortyzator. Wiecie, ze niby wszyscy potrafia dobrze skakac i ladnie ladowac. Ciezko jednak wymagac od sprzetu, by znosil polroczne katowanie ladowaniami na przednie kolo, na skreconym kole w lewo czy w prawo, dobicia z impetem, czy przerastajace jego mozliwosci dropy. Wszystko ma swoja graniczna wytrzymalosc i sprzet kosztujacy w detalu 1500, przy innych amorach oferowanych przez producenta za cene ponad 2 razy taka, nie musi byc tym narzedziem, ktore sie przewiduje do zadan specjalnych.
Spojrzcie na siebie bardzoiej krytycznym okiem (zwlaszca Xprot, ktory arogancja moglby zdeklasowac pol Samoobrony), sprawdzcie w pamieci ile razy udalo wam sie wypier**lic w nietaktowny sposob i bedziecie mieli przyczyne pekania amortyzatora.
Jasne, mozna bylo te korone lepiej zorganizowac, jednak tam jest bardzo duzo materialu, ktory jakas wytrzymalosc musi miec. Winy raczej dopatrywalbym sie w roznicy w jakosci wykonania poszczegolnych odlewow, bo i taka opcja istnieje.
Szalom.
Spojrzcie na siebie bardzoiej krytycznym okiem (zwlaszca Xprot, ktory arogancja moglby zdeklasowac pol Samoobrony), sprawdzcie w pamieci ile razy udalo wam sie wypier**lic w nietaktowny sposob i bedziecie mieli przyczyne pekania amortyzatora.
Jasne, mozna bylo te korone lepiej zorganizowac, jednak tam jest bardzo duzo materialu, ktory jakas wytrzymalosc musi miec. Winy raczej dopatrywalbym sie w roznicy w jakosci wykonania poszczegolnych odlewow, bo i taka opcja istnieje.
Szalom.
http://tiny.pl/8mm
-
- Kontakt:
Dzieki na poparcie co poniektorych ... wybaczcie, bo zapomnialem sprostowac, o tych peknieciach. Chodzi mi oczywiscie o BOXY, made by italy, a nie tajwański sprzet. Tego nawet nie biore pod uwage. A ja dalej i dalej nie widze fotek, dowodow. I wies na ktorej zyje to sie zwie Krakow, przyznam ze jest cos ze wsi, ale sa tu tez Dj, i ludzie to katuja, wiedza ze sie po 2 m dropie na plask laduje na tylnym kole, a nie leci na samobojce na przod ... to jest w zasadzie najtanszy amor z serii Marzocha do jakiejkolwiek ostrzejszej jazdy, kupta sobie cos FR, na oske 20 mm to wtedy bedziecie mieli tez pekniecia, ale glowek. Sam mam Dj III z 2003 130mm, nie powiem bo dostaje ostro po "tylku" i mu nic nie jest, caly sezon przejezdzilem, i dziala - sciagnolem go z usa.
Ja poleca mten sprzet, nie wiem co o tym inni pisza, ile jest pseudo zlamasow itp. Polecam kazdemu, kto chce miec miekka os, haysa 200mm, i duuuuzo radosci z jazdy, bo naprawde mozna sie nim nacieszyc.
Pozdro - dla wszystkich spamerow ... ktorzy zamiast jezdzic, to siedza na tym durnym forum i pisza setki postow w najsloneczniejsze dni w roku <<
Ja poleca mten sprzet, nie wiem co o tym inni pisza, ile jest pseudo zlamasow itp. Polecam kazdemu, kto chce miec miekka os, haysa 200mm, i duuuuzo radosci z jazdy, bo naprawde mozna sie nim nacieszyc.
Pozdro - dla wszystkich spamerow ... ktorzy zamiast jezdzic, to siedza na tym durnym forum i pisza setki postow w najsloneczniejsze dni w roku <<
I jak ktos sobie chce pogadac Jak nie dj, to co ... to pisac PW, EM albo na gg ... bo tu sie toczy batalia na temat Dj << :]
-
- Kontakt:
właśnie czarnuch ma racje!!! maja zalane dziury i 100 skoku te 100 na pewno bardzo wzmocni konstrukcje zreszta co bede warczał sami looknijcie
http://www.jokejoke.prv.pl/