Przesyłka z Kanady

adiko
Kontakt:

Przesyłka z Kanady

Post autor: adiko »

Witam.
Jako że na polskich internetowych platformach aukcyjnych takich jak : allegro , olx nie ma praktycznie żadnego wyboru rowerów zjazdowych , zacząłem poszukiwania na pinkbike`u . Znalazłem kilkanaście rowerów wartych uwagi i ceną różniącą się o + - 1000-2000 zł , od cen u nas w Polsce .
Rozmawiałem ze sprzedającymi (11) , tylko 3 z nich zgodziło się na wysyłkę do Europy , jednakże nie mają oni pojęcia jaki będzie to koszt . Jeden ze sprzedających zaproponował 745 CAD czyli w przybliżeniu 2086 PLN .
Orientuję się ktoś z Was jaki to będzie realny koszt ? Może zamawialiście z pinkbike ?
Jaka jest rzetelność sprzedających ?? Buy/sell na pb działa na zasadzie Polskieo allegro ( administratorzy mają wszystkie potrzebne dane na temat sprzedającego ) czy na zasadzie giełd na facebook`u gdzie panuję totalny chaos i nieład?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź . Pozdrower :D
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

a niby jakie dane na pinku mają mieć? pseudonim/ksywa? można sobie tam wpisać co sie chce.
skoro nie biorą odpowiedzialności za wpisy na forum-to myślisz że ktoś będzie zawracał sobie dupę uwierzytelnianiem transakcji?
nawet amerykańskie sklepy słabo sobie radzą z wysyłką do Polski,a co dopiero koleszkowcy z giełdy.
cło,wat,transport- może czegoś nie zapłacisz,i wyjdzie na to samo - a może zapłacisz i roweru nigdy nie zobaczysz.
jak nie masz nikogo znajomego na miejscu,to bym sobie odpuścił.
jbl
Kontakt:

Post autor: jbl »

Ceny wysyłki są bardzo różne zależnie od miejsca w którym rower jest.
Kilka lat temu za wysyłkę roweru płaciłem około 150$

Pinkbike działa na zasadzie luźnych ogłoszeń beż żadnej kontroli ze strony administracji pinka.
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=14942479
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

Ogłoszenia nie są wiążące, więc nie masz żadnej gwarancji że nie zostaniesz oszukany. Rzetelność nie jest jednolita - możesz trafić na uczciwą osobę i na oszusta - nie da się powiedzieć, czy sprzedawcy są ok. Ja nie miałem żadnych wpadek z giełdą PB, a parę rzeczy kupowałem i sprzedawałem. Co nie znaczy, że też nie będziesz miał problemów.
ODPOWIEDZ