Opisze mój nieco skomplikowany problem. Wymieniłem ostatnio zębatkę przy korbie z przodu ponieważ stara już była na tyle zużyta, że łańcuch przeskakiwał przy ruszaniu. Kupiłem prawie identyczną zębatkę nową (ta sama liczba zębów, średnica itp. tylko różniła się firma, bo zmieniłem na Shimano). Po założeniu jej i przejechaniu około 400m okazało się, że łańcuch ciągle spada i uniemożliwia dalszą jazdę. Rower nie posiadał przedniej przerzutki, wcześniej nie było problemu spadającego łańcucha, dopiero po wymianie zaczęło szwankować.
Postanowiłem kupić napinacz. Jako że rower na dzień dzisiejszy służy mi głównie do rekreacyjnej jazdy i czasami do wypadu do lasu aby pojeździć po dzikich ścieżkach to nie zależało mi na kupnie ekstra napinacza za 300 zł. Kupiłem ten http://zico-bike.pl/product_picture/360 ... 755fc2.jpg. Chciałem go zamontować więc zdjąłem korbę i tu pojawił się pierwszy problem. Podobno ten napinacz dedykowany pod suport BB lecz po zdjęciu korby okazało się że mam suport ISIS. W dodatku nie mogę odkręcić "miskę/nakrętkę" czy jak to nazywają od suportu (suport mam taki : http://www.bikekatalog.pl/2012/ppg_fotk ... _01_12.jpg) Mógłbym odkręcić tę nakrętkę/miskę aby spróbować założyć napinacz lecz wiąże się to z tym, że musiałbym pożyczać klucz pneumatyczny, ale nie wiem czy to się opłaca robić jeżeli ten napinacz i tak nie będzie współpracował (czyt. nie da się go zamontować) z moim suportem. W internecie widziałem zdjęcia gdzie montowano ten napinacz pod moją korbę Truvativ Hussefelt. Patrząc na ten otwór na napinaczu wydaję się on nieco za mały aby wszedł "pod miskę" (lecz może się mylę)
Teraz moje pytanie brzmi czy da się zamocować napinacz ze zdjęcia powyżej do mojej korby/suportu? Jeżeli nie to zaoszczędzi mi to nieco czasu i pieniędzy w związku z newralgiczną nakrętką/miską od spuortu której nie mogę odkręcić (wiem że gwint po tej stronie jest odwrócony

Od razu uprzedzam komentarze typu "Ten napinacz to syf" itp. itd. Do moich celów nie potrzebny mi lepszy