Problem z Duro ( wartość skoku )
Problem z Duro ( wartość skoku )
Witam . Ostatnio postanowiłem wyczyścić mój stary amortyzator Duro ( robiłem to pierwszy raz ) . Gdy wszystko złożyłem postanowiłem zmierzyć wartość skoku i wyszło mi prawie 150 mm przy czym zawsze myślałem że to Duro ma 130 mm ( jest to jakiś stary rocznik ale nie wiem dokładnie jaki ) . I teraz moje pytanie brzmi czy jest możliwe że to ja źle go złożyłem czy wcześniejszy właściciel bawił się w podwyższanie skoku ,bo ja czegoś takiego w nim nie robiłem . To nie jest Duro Triple .
Re:
żaden amor nie ma tak jak piszesz, zwykle jest 3-5mm zapasuKwiat126p pisze:jesli amortyzator ma np 150 skoku to powinna byc odleglosc 150, jak ma 180 to ma 180 odleglosci i koniec. Nie wydaje się ze to jest OK. Jesli to uzywany amor to ktoś go stuningował na 150 mm.
Re: Re:
Nom, duro z przed 2007-08 nie pamiętam dokładnieMUSZEL pisze:żaden amor nie ma tak jak piszesz, zwykle jest 3-5mm zapasuKwiat126p pisze:jesli amortyzator ma np 150 skoku to powinna byc odleglosc 150, jak ma 180 to ma 180 odleglosci i koniec. Nie wydaje się ze to jest OK. Jesli to uzywany amor to ktoś go stuningował na 150 mm.

Sprawdź czy dobrze go sobie poskładałeś, pamiętam, że jest tam parę części które pasują "nogami do góry" i zmieniają nieznacznie i pozornie skok, chyba to była nawet jakaś plastikowa część osadzana na sprężynach. Jeżeli mnie pamięć nie myli.
Poza tym, czy ktoś jeździł na nie tuningowanym duraczu, którego nie był pierwszym właścicielem? Nie znam takich osób.

Centruję i zaplatam w Krakowie, zapraszam do współpracy.