Wybór ramy 150 mm
Wybór ramy 150 mm
Jakiś czas poszukiwałem używanej ramy, ale jako że ostatnio wpadło mi trochę gotówki, zacząłem rozważać kupno nowej.
Moje wymagania to 150 mm skoku, wewnętrzne prowadzenie linek, główka tapered, mocowanie ISCG, bezpośredni montaż przedniej przerzutki, koło 27,5 cala na sztywną oś, rozmiar 16-19 cali i jakiś sprawny system zawieszenia.
Rower, który zbuduje na tej ramie będzie służył do AM, Enduro i kilkudniowych wycieczek górskich po 80 km dziennie.
Nie mam określonego budżetu. Będzie to mój pierwszy rower, więc nie chcę od razu kupować ramy za 10k zł, ale też nie chcę ramy, którą będę musiał od razu wymienić. Może zasugerujcie jakieś dobre ramy, spełniające te wymagania i spróbujemy określić, ile musiałbym wydać.
Moje wymagania to 150 mm skoku, wewnętrzne prowadzenie linek, główka tapered, mocowanie ISCG, bezpośredni montaż przedniej przerzutki, koło 27,5 cala na sztywną oś, rozmiar 16-19 cali i jakiś sprawny system zawieszenia.
Rower, który zbuduje na tej ramie będzie służył do AM, Enduro i kilkudniowych wycieczek górskich po 80 km dziennie.
Nie mam określonego budżetu. Będzie to mój pierwszy rower, więc nie chcę od razu kupować ramy za 10k zł, ale też nie chcę ramy, którą będę musiał od razu wymienić. Może zasugerujcie jakieś dobre ramy, spełniające te wymagania i spróbujemy określić, ile musiałbym wydać.
http://www.nicolai.net/ tego nicolaia
Re:
A czemu masz takie parcie na składanie poza tym, ze można załozyć 30 tematów zamiast jednego zbiorczego?ksa pisze:Kupno całego roweru nie wchodzi w grę. Od jakiego Nicolaia?
Scott Genius kiedyś mi się obił o ręce. Ciekawy, na bardzo fajnym osprzęcie można mieć.
Dziś się bardziej opłaca kupno całego roweru niż składanie bo wychodzi drożej. Często dośc sporo. No ale fakt że pewnych rzeczy jak np: obręcze, kierownica czy zic itd nie będą koniecznei takie jak chcesz. Z tym że, złe to nie jest a później można wymienić pod to co się chce mając konkretną bazę ;]
Dziś się bardziej opłaca kupno całego roweru niż składanie bo wychodzi drożej. Często dośc sporo. No ale fakt że pewnych rzeczy jak np: obręcze, kierownica czy zic itd nie będą koniecznei takie jak chcesz. Z tym że, złe to nie jest a później można wymienić pod to co się chce mając konkretną bazę ;]
Re:
Ale przeciez Ty nie wiesz Co chcesz bo pytasz doslownie o kazda czesc roweru na forum. Co za roznica czy zloza Ci to ludzie na forum czy zlozy Ci to producent? To i tak nie wynika z Twoich preferencji bo nie masz jeszcze na tyle objezdzenia na roznym sprzecie zeby je miec. Do tego te komplety, o ktorych mowie sa akurat tak dopracowane, ze nie mialbys co wybrzydzac.ksa pisze:Chcę złożyć rower, żeby wszystko było w nim takie, jak chcę.