Gdzie szukać używanego sprzętu ?

royal'ek
Kontakt:

Gdzie szukać używanego sprzętu ?

Post autor: royal'ek »

Siema,
Od jakiegoś czasu zastanawia mnie gdzie mogę szukać używanego sprzętu ( części ) do DH. Zauważyłem, że w PL nie ma zbyt wielu ofert jeśli chodzi o porządny sprzęt ( kilka topowych ram nic więcej ). Giełdy na ryjoksiążce zasypywane są zazwyczaj tanim szajsem, rzadko kiedy jest coś konkretnego. Na allegro cały czas to samo.. giełda na forum zaczyna świecić powoli pustkami.., a szkoda.. Pinkbike?! za granicą strasznie się cenią, a nikt nie chce przecież przepłacać.. Istnieją jakieś portale, strony, gdzie wybór tego sprzętu jest wysoki, a cena nie będzie urwana z kosmosu ?
Ronnin
Kontakt:

Post autor: Ronnin »

Ja mogę się chyba wypowiedzieć bo uważam że w tej kwestii mam spore doświadczenie.
Powiem tak: Nie ma złotego środka i mitycznego Eldorado na które wchodzimy i pławimy się w dobrych tanich częściach.
Jedynym sprawdzonym sposobem jest cierpliwość i godziny kopania po wszystkich portalach.
Przykład.
-damper w świetnym stanie kupiony na ebay aż w USA, cena bardzo korzystna
-amortyzator 66ATA Rc3, Gumtree (prędzej potopu bym się spodziewał niż tam amora) kupiony za takie grosze że śmiech.
-masa drobnych części Tablica
-itd, itd, itd.....
Chcesz coś kupić dobrego, cierpliwość i systematyczne przeglądanie netu.
Dobre oferty się trafiają wszędzie ale trzeba być szybkim i spostrzegawczym. Dobra oferta jest a za 5 minut już jej niema.
royal'ek
Kontakt:

Post autor: royal'ek »

Z tym Gumtree mnie rozwaliłeś :D
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

Szukaj na ebayu i na ridemonkey. Jeśli chodzi o używkę to wolę wysłać $500 za ocean niż kupić używkę na allegro, bo niestety w naszym pięknym kraju jest dużo nieuczciwych sprzedawców. Za oceanem w drugą stronę, często Ci coś dorzucą albo sprzedają sprzęt jako uszkodzony, bo np. nie umieli wyregulować albo trzeba było wymienić uszczelki ;) Ale wiadomo, tu i tu zdarzają się wyjątki, a oszusta można wszędzie trafić. Jak masz kasę to siadasz i przez tydzień od rana do nocy przeglądasz oferty.
Pure Freeride
Ronnin
Kontakt:

Re:

royal'ek pisze:Z tym Gumtree mnie rozwaliłeś :D
No samemu mi szczena opadła jak zobaczyłem że jest i za ile ;)

A co do zakupów za oceanem to się zgadza. Mój damper przyszedł jeszcze z metką z serwisu kiedy i co było robione.Czekałem na damper prawie 3 tygodnie ale za przesyłkę zapłaciłem tyle co za kuriera w Polsce.

Polecam piwo w łapkę, wygodnie rozsiąść się na fotelu i dziubać w necie ;)
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Dokładnie, trzeba szukać, ja szperam po pb/ebay/tablica i da się za śmieszny hajs ogarniać części czasem. Z UK też spoko, ale niektórych przeraża opcja wysłania czegoś za granicę, jakby to cokolwiek zmieniało, ale generalnie na wyspach jest nieco taniej niż u nas, ja np całe koło nukeproofa na tył ledwo jeżdżone kupiłem po cenie obręczy+może kilka szprych ;)
Troglodytor
Kontakt:

Post autor: Troglodytor »

:twisted: Chyba, że za granicą mieszka polak i ci opchnie jakieś gówno xD hehehe
komarek
Kontakt:

Post autor: komarek »

Ja szperam czasem na norweskim odpowiedniku tablicy, czasem się pojawiają oferty typu cały rower na carbonowym gt fury 2011 za 5,5k zł czy 2x demo II 2012 za 12,5k (cena za 2 rowery)
Ronnin
Kontakt:

Re:

Troglodytor pisze::twisted: Chyba, że za granicą mieszka polak i ci opchnie jakieś gówno xD hehehe
Powiedział co wiedział.
ODPOWIEDZ