[Zakopane, Słowacja] Jakie trasy i wypożyczalnie

dzban
Kontakt:

[Zakopane, Słowacja] Jakie trasy i wypożyczalnie

Post autor: dzban »

Witam,

Wybaczcie, że zakładam nowy temat, ale mam mało czasu na znalezienie informacji.
Czy w Zakopcu wynajmę jakiś rower DH, albo chociaż same ochraniacze? Jakie trasy polecanie, czy może lepiej ruszyć na Słowacje? Ruzomberok, a może coś lepszego, może bliżej PL?

Dziękuję za odpowiedź
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

w ruzo znajdziesz wszystko o co pytasz w jednym miejscu, na zakopca szkoda czasu, niczego tam nie wypozyczysz.
dzban
Kontakt:

Zakopiec by jeszcze był ok gdybym mógł tam gdzieś wypożyczyć kask i zbroje... Swój rower jeszcze bym jakoś przetransportował, ale i tak bez zestawu ochraniaczy trochę boję się ruszyć pierwszy raz w góry. . .

Popatrzyłem trochę, poczytałem i zastanawiam się między Ruzo, a Bachledova to jeszcze zależy co moja 2 połowa będzie chciała zobaczyć po trasie i czy zdecyduje się któryś z pobliskich aquaparków.

Bo w samym Zakopcu nie ma szans żeby zdobyć ochraniacze?
pixel991
Kontakt:

Post autor: pixel991 »

Nie ma wypożyczalni rowerów i ochraniaczy w Zakopcu :P. Trasa jest tylko jedna otwarta czyli Harenda; Szymoszkowa została rozniesiona w pył po halnym :(.
dzban
Kontakt:

Więc tak :)

Padło na Bachledova doline z czego jestem mega zadowolony.
Dostałem wszystko co chciałem i to w dodatku za śmieszną kasę.
Była idealna pogoda i zero ludzi. Miałem wszystkie rowery, trasy i cały wyciąg na wyłączność. Na początek wziąłem freerideowego CTM'a, który w ogóle nie nadawał się do niczego i po 1 trasie wymieniłem na KONE OPERATOR :D - po prostu cudo! W ogóle dostałem jakieś zniżki od tak i wszystkie ochraniacze gratis także 4h szaleństwa wyszły mnie równo 30E.
Jeśli chodzi o trasę to najprostsza mi wystarczyła i już tam można było nabić kilka siniaków. Na pochwałę należy nastawienie Słowaków, na maksa uprzejmi, luźni goście (rozpieprzyłem napinacz w Konie - zaraz dostałem drugiego Operatora i jeszcze mnie przeprosili :D)

Także dziękuję za pomoc i namiary :) Dzięki wam miałem naprawdę bardzo udany wypad :] Pozdrawiam
ODPOWIEDZ