Malutka pomoc :)

Gniotek
Kontakt:

Malutka pomoc :)

Post autor: Gniotek »

Cześć :) ostatnio bawiłem się amortyzatorem , dokładnie to pokrętłem : Preload :) Pociągnąłem zbyt mocno i coś chrupło, teraz mogę nim kręcić i nic to nie zmienia . Proszę was o pomoc w podaniu nazwy bądź linku do takiego pokrętła , nie mam czasu szukać bo jestem troszkę zajęty a chce to jak najszybciej zrobić :) Widziałem ostatnio u jakiegoś DownHill'owca takie zakrętki w kolorze niebieskim , ja jak bym wymieniał to na kolor czerwony :) jeśli spotkaliście się z takim czymś na allegro albo znacie fachową tego nazwe to prosiłbym o wklejenie tu linku :)
3majcie się i pozdrawiam :)
kemi66
Kontakt:

Post autor: kemi66 »

Mam samochód i coś w nim jest nie tak jak myślisz czym to może być spowodowane i co muszę wymienić?
Gniotek
Kontakt:

Napisałem , pokrętło preload od amortyzatora :) Nie jestem szpecem od części rowerowych , nie wiem jak to się nazywa ale tu masz zdjęcie , które powinno Cię naprowadzić :)
Obrazek
(To nie mój amortyzator , zdjęcie z internetu)
kemi66
Kontakt:

Zgaduje, że złamałeś jakiś ogranicznik obrotów tym pokrętłem czy coś takiego. Żadnych kolorowych raczej nie dokupisz musisz takie jak to i szukaj na jakiś giełdach rozwalonych rst może ktoś ci odsprzeda sam korek.
Gniotek
Kontakt:

No ok :) czyli "Fachowej" nazwy tego nie ma :) ?? na allegro nie znajdę ?
kemi66
Kontakt:

Fachowa nazwa to korek i raczej wątpie że znajdziesz to w jakimś sklepie.
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

Nie znajdziesz i nie ma sensu, bo w RST to pokrętło praktycznie nic nie robi. Jak chcesz mieć niebieskie pokrętło od naprężenia wstępnego to musisz kupić sobie amortyzator Fox.
Gniotek
Kontakt:

RST to nie mój amortyzator , tylko zdjęcie poglądowe z neta :) Dobra , dzięki za pomoc panowie :)
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

Jeśli chcesz to naprawić, to dobrze byłoby podać konkretny model, a nie byle co z internetu. Ale jeśli od pociągnięcia coś chrupnęło to pewnie też coś z najniższej półki, dzięki czemu wracamy do punktu wyjścia - nie warto naprawiać, bo pokrętło i tak nic nie robi.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Źle nazwany temat, źly dział. Zrobisz to jeszcze raz temat poleci i dostaniesz Warna. Na prawdę myślenie nie boli i jeszcze troche takich zabaw i bede przekonywać nikoma by tematy dało sie zakładac ponad 10 postów.
quake
moderator
Kontakt:

Re:

Post autor: quake »

Gniotek pisze:RST to nie mój amortyzator , tylko zdjęcie poglądowe z neta :) Dobra , dzięki za pomoc panowie :)

Czy po wcześniejszych postach wciąż nie rozumiesz, że do każdego amortyzatora będą różne korki, i jeden do drugiego nie pasuje?!

Zadałeś pytanie w stylu "zepsuły mi się amortyzatory w aucie, gdzie kupie nowe?" nie podając marki i modelu auta. Wiesz... w Ferrari są inne niż w Maluchu.
Zablokowany