Cześć ostatnio bawiłem się amortyzatorem , dokładnie to pokrętłem : Preload Pociągnąłem zbyt mocno i coś chrupło, teraz mogę nim kręcić i nic to nie zmienia . Proszę was o pomoc w podaniu nazwy bądź linku do takiego pokrętła , nie mam czasu szukać bo jestem troszkę zajęty a chce to jak najszybciej zrobić Widziałem ostatnio u jakiegoś DownHill'owca takie zakrętki w kolorze niebieskim , ja jak bym wymieniał to na kolor czerwony jeśli spotkaliście się z takim czymś na allegro albo znacie fachową tego nazwe to prosiłbym o wklejenie tu linku 3majcie się i pozdrawiam
Napisałem , pokrętło preload od amortyzatora Nie jestem szpecem od części rowerowych , nie wiem jak to się nazywa ale tu masz zdjęcie , które powinno Cię naprowadzić (To nie mój amortyzator , zdjęcie z internetu)
Zgaduje, że złamałeś jakiś ogranicznik obrotów tym pokrętłem czy coś takiego. Żadnych kolorowych raczej nie dokupisz musisz takie jak to i szukaj na jakiś giełdach rozwalonych rst może ktoś ci odsprzeda sam korek.
Nie znajdziesz i nie ma sensu, bo w RST to pokrętło praktycznie nic nie robi. Jak chcesz mieć niebieskie pokrętło od naprężenia wstępnego to musisz kupić sobie amortyzator Fox.
Jeśli chcesz to naprawić, to dobrze byłoby podać konkretny model, a nie byle co z internetu. Ale jeśli od pociągnięcia coś chrupnęło to pewnie też coś z najniższej półki, dzięki czemu wracamy do punktu wyjścia - nie warto naprawiać, bo pokrętło i tak nic nie robi.
Źle nazwany temat, źly dział. Zrobisz to jeszcze raz temat poleci i dostaniesz Warna. Na prawdę myślenie nie boli i jeszcze troche takich zabaw i bede przekonywać nikoma by tematy dało sie zakładac ponad 10 postów.
Gniotek pisze:RST to nie mój amortyzator , tylko zdjęcie poglądowe z neta Dobra , dzięki za pomoc panowie
Czy po wcześniejszych postach wciąż nie rozumiesz, że do każdego amortyzatora będą różne korki, i jeden do drugiego nie pasuje?!
Zadałeś pytanie w stylu "zepsuły mi się amortyzatory w aucie, gdzie kupie nowe?" nie podając marki i modelu auta. Wiesz... w Ferrari są inne niż w Maluchu.