[Słowacja/Czechy/Austria] Sierpień - chętni?

StinkySanta
Kontakt:

[Słowacja/Czechy/Austria] Sierpień - chętni?

Post autor: StinkySanta »

Hej!

Planuje gdzieś bryknąć na kilka dni (może to być cały tydzień lub mniej) do Bike Parku w CZ, SK lub A. Mam auto i 2 uchwyty na rower. Fajnie jechać w 4 lub 2 osoby (taniej, bezpieczniej, weselej). Wyjazd 5 lub 6 sierpnia z nadzieją na czysty flow i fun na rowerze w fajnym towarzystwie. Do załatwienia noclegi + karnety. Czy ktoś też planuje może taki wyjazd lub jest chętny jechać w wybrane miejsce? Od dawna chciałem pojechać na dłużej gdzieś się wyjeździć.
In Trance We Trust
adiko
Kontakt:

Post autor: adiko »

Orientujesz się może w jakich granicach cenowych kosztowałby wyjazd ??
Byłbym chętny , ale raczej na 2-3 dni ( krucho z siankiem :( )
StinkySanta
Kontakt:

Hej!

Jak będzie mało chętnych to pewnie po taniości pojadę na kilka dni do Kout nad Desnou (Czechy) lub do Jasna Bike World na Chopoku, Bachledova Dolina albo Ruzomberok (Słowacja). Chociaż biorę pod uwagę nawet coś w Austrii.

Cenowo 3 dni w CZ to koszt karnetu - 3 dni 960 CZK = 145 zł + jakiś nocleg (pewnie coś z 30-40 zł za noc się znajdzie) + żarło + paliwo. Hmm z 400 zł całość jakoś... Ja mam do Kout tylko 110 km.

Karnet na 3 dni na Chopoku to koszt chyba z 280 zł, bo jeden dzien kosztuje 23 Euro... Mam w okolicy znane tanie kwaterki (8 Euro za noc) + jedzenie + paliwo ode mnie tam i powrót z 220 zł... Hmm z 650 zł całość (3 dni).

3 dni w Ruzomberoku to koszt za karnet 48 Euro = 197 zł, mniej niż w Jasnej. Koszt z noclegiem, jedzeniem i dojazdem celowałbym w 600 zł.

3 dni w Bachledovej Dolinie to koszt za karnet 32 Euro = 132 zł.

Jest w czym wybierać. Na pewno na dzień dzisiejszy nie wszystkie trasy są otwarte na Chopoku i w Ruzo, bo przynajmniej na stronach tak piszą. Warto zadzwonić przed wyjazdem w daną miejscówkę i się szczegółowo dowiedzieć. Jutro wyjeżdżam na weekend na Chopok to sprawdzę trasy, chociaż pogoda zapowiada się średnia...
adiko -> pisz PW jak coś.
In Trance We Trust
siejqa
Kontakt:

Post autor: siejqa »

Siemasz,
I co, byłeś w Chopoku? Jak warunki?
Przemo24
Kontakt:

Post autor: Przemo24 »

Witaj. Jak masz jeszcze wolne miejsce, to byłbym chętny.
StinkySanta
Kontakt:

Hej!

Niestety nie pojechałem nigdzie na te kilka dni. Na Chopoku byłem w połowie lipca w 1 dzień i wszystkie trasy były otwarte i przejezdne. Śmigałem od 10 do 17ej, kolejka jeździ co 30 minut. Mi najlepiej jeździło się na tej czerwonej z drewnami. Jeździło w sumie 7 osób. W wypożyczalni mają 2 glorki i kilka zjazdówek Rocky Mountain Flatline Park chyba z 2013 roku. Jak dla mnie to dobry Bike Park, ale cena ciut wysoka, bo 28 czy 26 Euro z wjazdami na sam szczyt.
In Trance We Trust
ODPOWIEDZ