Wujek_cieta_riposta pisze:Panowie przez około 2 lata nie byłem w temacie rowerów, więc proszę o wyjaśnienie o co chodzi z tymi kołami 27.5 ???
Co to już nikt nie jeździ na sprawdzonych 26' ? Dopiero co pamiętam jak wszyscy dyskutowali o wprowadzeniu 29', a tu nagle 27.5 ?
były na forum oddzielne tematy i dyskusje na ten temat
Wujek_cieta_riposta pisze:Panowie przez około 2 lata nie byłem w temacie rowerów, więc proszę o wyjaśnienie o co chodzi z tymi kołami 27.5 ???
Co to już nikt nie jeździ na sprawdzonych 26' ? Dopiero co pamiętam jak wszyscy dyskutowali o wprowadzeniu 29', a tu nagle 27.5 ?
Wielkie korp po latach badań wysnuły wnioski, że najlepszym kompromisem będzie 650B czyli 27.5 od dawna używane w enduro. Kiedyś ocenię, ramę mam już pod 650B zobaczymy. Ludzie się zachwycają, ale sądzę że jedynie "prosiaki" mogą jakąkolwiek różnicę wyczuć.
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl
Arturro ktoś się zachwyca? Na 2 rowerach 27.5 cala jezdzilem i w sumie to to jak 26 jezdzi. Pewnie w górach czuć bardziej nowe koło ale tez przyspieszenia brak czuć.
No to git. Szczerze ciekawy jestem ile z przyspieszenia traci downhillówka na duzych kołach. W sensie najazdy na trudne hopy bo jak wiesz zawsze dziwnie latałem (przynajmniej juz latam od kad mam rower, który nie dobija od wiatru)
heh ja po 5 latach chcę wrócić do jazdy a tu taki zonk z tymi kołami...
prawdziwą zjazdówkę sprzedałem i chciałem kupic coś ala lekkie fr max 160 skoku p/t aale widze że będe musiał poczekać ze dwa lata aż trend rowerowy wróci na dobre tory
apropo tematu to ze swiatowych potentatów to ns bikes ma taki rower i kona wlaśnie
mlynekdh pisze:heh ja po 5 latach chcę wrócić do jazdy a tu taki zonk z tymi kołami...
prawdziwą zjazdówkę sprzedałem i chciałem kupic coś ala lekkie fr max 160 skoku p/t aale widze że będe musiał poczekać ze dwa lata aż trend rowerowy wróci na dobre tory
apropo tematu to ze swiatowych potentatów to ns bikes ma taki rower i kona wlaśnie
Nie wróci. Już po ptakach, to jak liczyć że nie bedzie osiek 15mm i główek tapered. W enduro bedzie tylko średnie koło. Jak chcesz coś na teraz to kup banshee rune bo tam i 26 i 27.5 mozna pakować dzieki regulowanym hakom.