Nowa przerzutka

KondaS
Kontakt:

Nowa przerzutka

Post autor: KondaS »

Witam

Sprawa wygląda tak. Miałem (nadal mam ale nie kompletną) przerzutkę Shimano Tiagra i pękł mi hak
Obrazek
Podjechałem do kolegi do warsztatu (autoryzowany sklep i warsztat-ale nie będę robił reklamy) i jak dostarczyłem hak się okazało, że tak profesjonalnie zabezpieczyłem przerzutkę podczas podróży że połowę zgubiłem po drodze.
Na stanie, na krótkim wózku mają tylko Shimano Alivio.
I moje pytanie brzmi, czy to da radę. Bo dopiero zaczynam (hak pękł przy 3/4 przejażdżce :( ), z kolegą trochę DH, trochę FR. Taki mix. A jeśli nie Alivio to jaką polecacie dla początkującego w tej dyscyplinie. Nie mam zamiaru wydawać fortuny. Chcę w końcu pojeździć :D
Resor_Ck
Kontakt:

Post autor: Resor_Ck »

Shimano Sora na krótkim wózku - tania i dobra dla początkujących.
KondaS
Kontakt:

Post autor: KondaS »

Za sorę dziękuję, za dużo się o niej naczytałem. Myślę że wrócę do Tiagry, tylko na allegro widzę że są 10 rzędowe a ja mam 9. Czy to da radę czy musi być typowo 9?
misiekmisiu
Kontakt:

Post autor: misiekmisiu »

na poczatek będzie ok jak nie katujesz roweru na niewiadomo jakich przelotach lub po jakiś niewiadomo jakich głazach, wytrzyma moja alivio stara wytrzymała wyjazd w góry + chopy na lokalnych traskach tak 5m więc będzie ok :)
Pozdrawiam misiekmisiu :).
Ayzen
Kontakt:

Post autor: Ayzen »

Podepnę się pod temat, czy shimano sora SS rd 3500 pod kasete deore 9st 11-32 i blat 32 lub 34 to dobry pomysł? jaką manetkę pod to kupić?
ODPOWIEDZ