Boxxer - dziwne skrzypienie po zmianie oleju

rafal.zwdh
Kontakt:

Boxxer - dziwne skrzypienie po zmianie oleju

Post autor: rafal.zwdh »

Elo.

Ostatnio zrobiłem serwis kompletny, czyli olej w lagach i tłumiku, oraz nasmarowałem wszystko slickhoney'em, nawet MC rozebrałem.
Z tym że wcześniej używałem tylko Motula, a tym razem zalałem oryginalnego RS'a.
Nie mam zastrzeżeń do pracy, ale tym razem amortyzator strasznie skrzypi, zwłaszcza przy mocniejszych ugięciach.
Na Motulu chodził cichutko, było słychać tylko tylni damper, a teraz wydaje bolesne skrzypienie, nie lubię tego dźwięku :cry:

Ktoś się z tym spotkał? Co to może być? Sprężyna ma termokurcze, nawet dorzuciłem jeszcze dwa kawałeczki.

Np w okolicy 1:07 lub 1:14

https://www.youtube.com/watch?v=YPI-LqDIFAY
zero100
Kontakt:

Post autor: zero100 »

ja bym tak nie jezdził, strasznie dziwny dzwięk obcierającego metalu, ja bym to jeszcze raz rozłożył na części pierwsze i złożył od nowa.Też raz miałem dziwny stuk w boxxerze rc i wystarczyło wyciągnięcie sprężyny i założenie np. odwrotnie z większą ilością smaru i przesunięcie termokurczy. Z doświadczenia wiem ,że za wiele termokurczy to też nie za dobrze.
ODPOWIEDZ