Zmiana wideł

Jeszcze Jade
Kontakt:

Zmiana wideł

Post autor: Jeszcze Jade »

Hey od pół roku jestem posiadaczem Speca enduro evo 2014. Dzis wiem albo juz jestem pewien ze potrzebuje czegoś więcej. Nie chciałbym jednak sprzedawać tej maszynki a jedynie trochę ją podrasować.
A mianowicie chcę wstawic na przód dwupółkę tylko zupełnie nie mam pojęcia czy sie da i jaki efekt to przyniesie.Czy bedzie się dało na tym jeździć.
Myślałem o Boxxerze , ale to tylko moje widzimisię.
Zupełnie nie mam o tym pojęcia .Także proszę o jakies fachowe rady czy też sugestie co by tu fajnie współpracowało z tą ramką.

Stan obecny :
http://www.wecycle.de/index.php?cl=deta ... At6J8P8HAQ
Vinrael
Kontakt:

Post autor: Vinrael »

Nowa dwupółka będzie o raptem centymetr wyższa niż ten X-Fusion. Podniesie trochę suport, wypłaszczy główkę i podsiodłówkę, ale zdecydowanie będzie się dało na tym jeździć. W gruncie rzeczy na tej ramie + bodajże Fox 40 zajmowali wysokie pozycje w Pucharze Świata w DH w tym roku.
Czy jest sens zamieniać, nie wiem. Twoja decyzja. Jeździć się będzie dało z bardzo małą różnicą w geometrii. Tylko jak już to lepiej na jakiś wyższy model Boxxera. Ewentualnie jeśli byś miał więcej pieniędzy, warto by było wstawić BOSa Idylle/Idylle RaRe/Idylle Rare Air. Świetne amortyzatory, ale się cenią.
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Dać się da. Geo zrobi się bardziej zjazdowe, przód nabierze większej sztywności. Ale trzeba sobie zadać pytanie. Czy jeździsz strikte DH? Bo jeżeli nie to nie wiedze sensu. Obecnie jest bardzo fajnie i nie zmieniałbym na 2-półkę.
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
adiko
Kontakt:

Post autor: adiko »

Tak jest fajnie ;) Zmieniłbym może na inny model , ale tylko jednopółke.
ODPOWIEDZ