Jacyś chętni do Red Bull Rampage?
-
- moderator
- Kontakt:
Oj GgG, drop w leogangu jest idealny... ma dobry najazd, super wyprofilowane lądowanie, nawet jeśli nie miał by tych 4m a 8+ to nie można tego porównywać z przeszkodami na rampage.
Tego typu dropy i to sporo większe są na zawodach slope.
Tego typu dropy i to sporo większe są na zawodach slope.
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
@GgG niema co popadać w skrajności w skrajność.
Nie sadzę żeby w Polsce były gdzieś takie dropy jak ten największy na rampage ale ten 4m drop którego to wrzuciłeś to nic specjalnego.
Każdy przecież takie lata bo to normalna wielkość i w Polsce takich nie brakuje, jestem pewien że dwa razy większe też się zdarzają.
A jeżeli chodzi o frajdę z latania to z tej dyskusji zaczyna wynikać że jak ktoś lata normalne dropy to zaraz jest niedojrzałym debilem i psychopatą..
Nie sadzę żeby w Polsce były gdzieś takie dropy jak ten największy na rampage ale ten 4m drop którego to wrzuciłeś to nic specjalnego.
Każdy przecież takie lata bo to normalna wielkość i w Polsce takich nie brakuje, jestem pewien że dwa razy większe też się zdarzają.
A jeżeli chodzi o frajdę z latania to z tej dyskusji zaczyna wynikać że jak ktoś lata normalne dropy to zaraz jest niedojrzałym debilem i psychopatą..
-
- moderator
- Kontakt:
Tu nie chodzi o wielkość, 5m slope drop, a 5m naturalny drop to dwie inne rzeczy. Sender drop jest duży ale pięknie wygładzony, a reszta to istny hardcore. Tak jak kiedyś się bawiłem bardziej w FR to tak jak oglądam helmet cam z rampage to bym się posrał (oglądając film) a co dopiero być tam w rzeczywistości.
Trek Session Park
-
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o te najstarsze rampage to mi też wydaje się że dało by się tam polatać.
Mniejsze dropy z nowych rampage myślę że też można by spróbować.
Jestem pewien że od cholery amatorów tam śmiga jak niema zawodów i że na pewno to fajna zabawa jak ktoś lubi FR.
Nie mówię o największym dropie ale dropy i uskoki 5-6m i loty w dal do 15m można lecieć bez sraki w gaciach a na pewno tam takich nie brakuje.
Mniejsze dropy z nowych rampage myślę że też można by spróbować.
Jestem pewien że od cholery amatorów tam śmiga jak niema zawodów i że na pewno to fajna zabawa jak ktoś lubi FR.
Nie mówię o największym dropie ale dropy i uskoki 5-6m i loty w dal do 15m można lecieć bez sraki w gaciach a na pewno tam takich nie brakuje.
-
- moderator
- Kontakt:
To wytłumacz mi dlaczego choćby taki will white (zobacz jak jeździ na co dzień) na rampage się tak osrał? 6m drop 6mdropowi nie równy. Rampage to istny hardkor, a najłatwiejszy to jest największy sender drop, tak nie musisz nic umieć tylko wyłączyć mózg, lądowanie wyprofilowane jak puree na obiedzie.
Trek Session Park
-
- Kontakt:
Ale z was są muły https://www.youtube.com/watch?v=xULVfROnyl8 - stary rampage
Szczęki - https://www.facebook.com/video.php?v=71 ... =2&theater https://www.facebook.com/Jaws.Freerider ... =1&theater https://www.facebook.com/Jaws.Freerider ... =3&theater
Szczęki - https://www.facebook.com/video.php?v=71 ... =2&theater https://www.facebook.com/Jaws.Freerider ... =1&theater https://www.facebook.com/Jaws.Freerider ... =3&theater
Pozdrawiam misiekmisiu
.

-
- Kontakt:
https://www.youtube.com/watch?v=6LKOAa-oods czy ja wiem z tym osraniem... trochę nieobyty ale poza tym pokazał skill.
Bogumil co Ty pier*olisz?
" niema co popadać w skrajności w skrajność.
Każdy przecież takie lata bo to normalna wielkość i w Polsce takich nie brakuje, jestem pewien że dwa razy większe też się zdarzają. "
Widziałeś jakiegoś innego rowerzystę poza sobą? Byłeś w górach na byle trasie / alajnie czy co? Nie zdajesz sobie chyba sprawy ile osób potrafi stać i modlić się nad byle rockgardenem / kickerem czy innym gapem na zawodach. Jak po zdjęciach poznajesz co jest łatwe a co nie to tylko pozazdrościć. A co do nic specjalnego dropa którego wrzuciłem to na niego jest kręty najazd z drewna który do tego idzie pod górkę, szerokości może pól metra i cały się chwieje, chciałbym zobaczyć jak z tego stylowo skaczesz.
żeby nie było, sam większości rzeczy nie skoczę, ale nie szaleję w internetach jakie to rampejdże łatwe...
" niema co popadać w skrajności w skrajność.
Każdy przecież takie lata bo to normalna wielkość i w Polsce takich nie brakuje, jestem pewien że dwa razy większe też się zdarzają. "
Widziałeś jakiegoś innego rowerzystę poza sobą? Byłeś w górach na byle trasie / alajnie czy co? Nie zdajesz sobie chyba sprawy ile osób potrafi stać i modlić się nad byle rockgardenem / kickerem czy innym gapem na zawodach. Jak po zdjęciach poznajesz co jest łatwe a co nie to tylko pozazdrościć. A co do nic specjalnego dropa którego wrzuciłem to na niego jest kręty najazd z drewna który do tego idzie pod górkę, szerokości może pól metra i cały się chwieje, chciałbym zobaczyć jak z tego stylowo skaczesz.
żeby nie było, sam większości rzeczy nie skoczę, ale nie szaleję w internetach jakie to rampejdże łatwe...
Re:
No, a potem same wypadki. ;]SegatiV pisze:Jazda rowerem to jak z jazdą autem czy seksem - każdy facet myśli, że jest w tym najlepszy
Re:
Co ty pitolisz?? Może napisz ile masz lat? Od ilu lat jezdzisz? Jaki masz rower? Ile razy się połamałeś? Bo jak czytam twoje wpisy to zastanawiam się czy nie skończyć z rowerem.Bogumil pisze: Nie mówię o największym dropie ale dropy i uskoki 5-6m i loty w dal do 15m można lecieć bez sraki w gaciach a na pewno tam takich nie brakuje
Jak słysze o 15m hopach w PL to zawsze jestem ciekawy gdzie. Bo w tym roku w Morzine postawili hope (stół) o długości 10-12m i zastanawiam się gdzie jest coś o 3m dłuższego jeszcze. Tak dla ciekawości - wg. licznika predkosc na rozpedówce do dolecenia 55km/h.
Inna sprawa, że Boguś patrzac na Twoje foty to ty latasz miejsca gdzie jest przed i po hopie miejsce na ogarniecie się, a np. na Canyon gapa zjazd masz praktycznie pionowy, a CG mówił, że był mega obsrany samym zjazdem. Tam masz tone miejsc gdzie sam zjazd jest mega stromy i trudny. To sprawia, że loty są znacznie trudniejsze niz na hopie koło Ciebie. Sam latam pewnie mniejsze rzeczy od Ciebie ale w bikeparkach pare sporych lotów zaliczyłem i na prawde widze róznice pomiedzy wygładzoną hopą, która polece w ciemno, a czyms z technicznym najazdem gdzie nawet na małym dropie mam rozkminkę.
Inna sprawa, że jak takie tu kozaczenie to mówie - zobaczcie jak Szczękiemu poszło w Chatel pare lat temu. Chłopak ma mega poziom, wiekszy od wszystkich tu teoretyków, a nie rozpieprzył trasy. Rampage jest trudniejszy, nawet jeśli Francuzi ogarniajacy chatel sa bardziej powaleni.
Inna sprawa, że Boguś patrzac na Twoje foty to ty latasz miejsca gdzie jest przed i po hopie miejsce na ogarniecie się, a np. na Canyon gapa zjazd masz praktycznie pionowy, a CG mówił, że był mega obsrany samym zjazdem. Tam masz tone miejsc gdzie sam zjazd jest mega stromy i trudny. To sprawia, że loty są znacznie trudniejsze niz na hopie koło Ciebie. Sam latam pewnie mniejsze rzeczy od Ciebie ale w bikeparkach pare sporych lotów zaliczyłem i na prawde widze róznice pomiedzy wygładzoną hopą, która polece w ciemno, a czyms z technicznym najazdem gdzie nawet na małym dropie mam rozkminkę.
Inna sprawa, że jak takie tu kozaczenie to mówie - zobaczcie jak Szczękiemu poszło w Chatel pare lat temu. Chłopak ma mega poziom, wiekszy od wszystkich tu teoretyków, a nie rozpieprzył trasy. Rampage jest trudniejszy, nawet jeśli Francuzi ogarniajacy chatel sa bardziej powaleni.
-
- Kontakt:
Jak zwylke... specjalisci z dupy. Ilu z was było w Virgin i widziało trasy Rampage'a?
Ja byłem (nie podczas zawodów)i to jest jakis kosmos. Pukałem się w głowe jak można latać takie hopy bez idelanych najazdów, ladowań i w 20cm piaskowym puchu.Plus skały, luzne kamienie. Zareczam po 100 metrach jazdy na tych trasach zostawilibyscie brazowa sciezkę.
Ja byłem (nie podczas zawodów)i to jest jakis kosmos. Pukałem się w głowe jak można latać takie hopy bez idelanych najazdów, ladowań i w 20cm piaskowym puchu.Plus skały, luzne kamienie. Zareczam po 100 metrach jazdy na tych trasach zostawilibyscie brazowa sciezkę.
no spoko ale co z tego ,że ogarniesz niektóre elementy ?? Tutaj chodzi o redbull rampage czyli sensowne ogarnięcie całego zbocza od startu do mety w warunkach jakie tam panują. Nawet jak zrobisz sobie pod domem gapa 25m, dropa 15m i będziesz je katował codziennie to wcale nie znaczy ,że ogarniesz rampage.