[Wejherowo] Tworzenie nowej trasy!

desarian
Kontakt:

[Wejherowo] Tworzenie nowej trasy!

Post autor: desarian »

Witam
Niedawno przeniosłem się po ślubie do Wejherowa, i lubię sobie pojeździć na freeridzie i DH, miałem kiedyś swoją prywatną trasę razem ze znajomymi.

Tak więc poznałem tu jedną osobę i zaczynamy robić trasę połączenie freeridu i dh, dla początkujących i średnio zaawansowanych.

Szukamy chętnych do pomocy w robieniu i jeżdżeniu.
Trasa jest w Wejherowie śmiechowie, a raczej jej początek.

Tu pod tym linkiem będę wstawiał zdjęcia z nowych elementów trasy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
Chętnych do pomocy zapraszam do rozmowy na gg: 4947534 lub maila: desarian@o2.pl

Pozdrawiam
Banan725135650
Kontakt:

Re: Wejherowo trasy DH! Tworzenie nowej trasy!

Post autor: Banan725135650 »

desarian pisze: Jeśli nie ma to czy ktoś byłby chętny wraz ze mną takową zrobić? ( Napisać do unii o dotacje i teren do miasta także, i zrobić jakąś ciekawą trasę na której można by w pzyszłości organizować poważniejsze wyścigi?
Bardzo ambitne plany, chyba nie do końca wiesz jak takie 'rzeczy' wyglądają w PL, ale życzę powodzenia i trzymam kciuki!

A co do tras w Wejherowie to odezwij się do http://www.pinkbike.com/u/cezar-mtb/
Myślę, że będzie Ci w stanie jakoś pomóc. ;) Pozdrawiam.
Mongolski
Kontakt:

Post autor: Mongolski »

kolega wspominał, ze juz robił taka trase -moze tez z dofinansowania? :lol:
enduro/ fr/ street  www.pinkbike.com/u/mongolski/
desarian
Kontakt:

Nie, trasę swoją robiłem ze znajomymi bez dofinansowania, składała się z 9 chop, 2 dropów, 3 alternatywnych ścieżek, kilku muld
mtbmxrider
Kontakt:

Post autor: mtbmxrider »

Witam, jestem z Bolszewa, to 15 tysieczna wies sąsiadująca z Wejherowem. Robie trasy i chopy na tym terenie od 5 lat. Na daną chwilę na terenie Wejherowa działają 2 trasy, w tym 1 naprawdę porządna. Jest jeszcze 1 dokończona w tym roku, przekozacka w Bolszewie. 2 trasy czekają na dokończenie, 1 dh w weju i 1 freeridowa w Bolszewie. Oprocz tego w Bolszewie są rozpoczęte dirty, rytm, póki co speed box i 1 chopa, jest duży step up i mini rytm z 3 chop, dalej sie dobudowuje. Jestem bardzo nastawiony na kopanie, tworzenie nowych trasek prosze o kontakt. Można sie także umówić i objechać już istniejące traski. Dziś ok 18 ide z kumplem/ami robic kolejne chopy w tym mini rytmie, prosze o kontakt nr tel. 607 712 858.

Ps. nie ma co pisać do Cezara, gdyż w najbliższym czasie ciezko bedzie sie z nim umówić.
desarian
Kontakt:

Witam
W Wejherowie śmiechowie będę robić nową trasę dla początkujących i średnio zaawansowanych, nie będzie mega chop, ogromnych dropów, ale będzie na pewno spoko trasa, podzielona dla bardziej zaawansowanych i uczących się.

Mam nadzieję iż będzie to co najmniej kilka chop, ze dwa dropy, kilka muld.
Chętnych do pomocy zapraszam do rozmowy na maila lub gg.

Poza tym 100m od trasy która będzie powstawać jest już trasa do downhillu tak więc będzie można na zmianę i trochę poskakać i pojeździć na downhillu.

Mail:desarian@o2.pl
gg:4947534
Mongolski
Kontakt:

az załuje, ze to tak daleko ode mnie..
desarian
Kontakt:

Oto po pierwszym dniu pracy zdjęcia z pierwszego dropu na samym początku trasy i w połowie zrobiona pierwsza banda.

Nie mamy materiału więc wykorzystaliśmy to co leży w lesie, drop może piękny nie jest ale stabilny i już przetestowany fajnie się lata, można powoli jechać i pędzić na nim, jak kto jest zaawansowany.

Nadal zapraszam do pomocy w trworzeniu trasy http://chomikuj.pl/Desarian/Trasa+Freeride
desarian
Kontakt:

Jutro od 16 godziny kopiemy bande dalej i jeszcze jedną!
Nieznajomy1596
Kontakt:

Post autor: Nieznajomy1596 »

Skoro gadacie o robieniu trasek to ktoś będzie robić jakieś w Cieszynie lub wokół?

edit: lubicie duże skoki to zróbcie dropa ze skały na kobylej w Wiśle :D
To było by połączenie moich dwóch hobby:
dh, fr
wspinaczka
Załączniki
beznazwy.png
beznazwy.png (106.44 KiB) Przejrzano 7598 razy
UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0
desarian
Kontakt:

Witam
Póki co budowa trasy wstrzymana z racji iż nie ma zbytnio z kim kopać i tworzyć, ja pracuje często mam rano wolne albo między południem a 16 a kolega między 16-20 i mamy problem ze zgadaniem się.

Nadal zapraszam do pomocy ludzi z wejherowa i okolic, chętni do nauki wyczynowej jazdy lub takich co lubią tworzyć coś wraz z innymi i potestować.

Trasa będzie miała rozwidlenie na lżejszą i trudniejszą.

Pozdrawiam
Mongolski
Kontakt:

kurde, szkoda, ze u nas nie mozna wzbudzic takiej inicjatywy, bo niestety nie ma gdzie sie "w tygodniu" wyrwac aby sie troche wylajtowac..
desarian
Kontakt:

No niestety tak to już jest.

Ja pracuje głównie na nocki i nie mam czasu także, ale chociaż raz na tydz raz na dwa trzeba się zebrać i zacząć działać.

Nie mam ludzi, nie mam materiału i nie mam czasu, ale za to mam motywacje, wene i kreatywność i doświadczenie jakieś już w tworzeniu. więc wszystko powoli powstanie.
sokol3miasto
Kontakt:

Post autor: sokol3miasto »

dawać ludzi. ja już sie z desarianem zgadałem. cos bedziemy działac ;)
desarian
Kontakt:

Dzięki za sokol3miasto przydadzą się wszystkie pomocne dłonie i szpadle.

Kolejne zdjęcia udostępnie jak tylko coś stworzymy
desarian
Kontakt:

Witam

Oto galeria zdjęć z początków trasy.

Zrobiliśmy tym razem kolejną bandę, poprawiliśmy trochę starą, oraz zaczęliśmy kopanie pierwszej chopy.

W pierwszym poście jest link do galerii zdjęć.
desarian
Kontakt:

Witam

Dodałem do galerii 3 zdjęcia chopy najnowszej (pierwszej) jest ona mała-średnia, okazało się tylko że lądowanie jest troche za blisko, ale dopiero jak początkujący skoczą z niej przerobimy lądowanie przesuniemy o metr dalej.
desarian
Kontakt:

Re: Wejherowo trasy DH! Tworzenie nowej trasy!

Witam
Chopa została przerobiona, a raczej lądowanie, teraz chopa ma docelowo 4-4,5m lecz lądowanie jest tak przerobione iż można lecieć od 2(dla początkujących by się nie zabili) do 6.5m czyli tak klimatycznie nie za dużo nie za mało.

Udało mi się już glebę zaliczyć na niej więc jest ok.
sneakerheadg
Kontakt:

Post autor: sneakerheadg »

Jak juz cos powstanie to chetnie sie zbiore i podjade z Gdanska posmigac bo robic to mam za daleko :/
ODPOWIEDZ