Shimano SLX BR-M675

pawelo135
Kontakt:

Shimano SLX BR-M675

Post autor: pawelo135 »

Siemanko, mam pytanie, czy hamulce Shimano SLX BR-M675 nadadzą się w DH/FR?? Siła hamowania porównywalna jest z jakimi Avidami?? Opłaca się je kupić?? Co daje ten radiator, warto dopłacić troszkę więcej i kupić z radiatorem?? Są łatwe czy trudne w naprawie/odpowietrzeniu?? Polecacie coś innego w tej cenie??
hydron
Kontakt:

Post autor: hydron »

Zależy ile ważysz. Moje marne sześćdziesiąt kilka kilo wyhamują (mówię tu o tylnym bo tylko ten posiadam). Co do klocków z radiatorem to albo trafiłem na wadliwą parę albo po prostu są chooyowe, po może 300-400km okładzina odpadła . Na szczęście nic poza tym nie musiałem naprawiać ale podobno rzadko się psują a naprawa jest prosta. W porównaniu do Avida CR SL hamują trochę gorzej a poza tym mają wg mnie słabą modulację a klamka jest jakaś taka dziwna. Jednak za tą cenę raczej nic lepszego nie znajdziesz
UriUs781
Kontakt:

Post autor: UriUs781 »

Mam te hamulce i jeszcze mi się ich przegrzać nie udało. Na moc też nigdy nie narzekałem - tarczę 180mm - ba, nawet mogę ją chwalić ;)
Radiator dają do klocków metalicznych. I warto do niego dopłacić. Dzięki niemu nadmiar ciepła jest szybko odprowadzany poza zacisk i ciężej przegrzać. A klocki. Ja już ~10 miesięcy jeżdżę i klocki wyglądają na co najmniej 75% (mogę się mylić, w każdym razie jest ich jeszcze trochę. Moja waga to <75kg ze sprzętem.
Breaking The Law
Szywski Snb
Kontakt:

Post autor: Szywski Snb »

Jak poszukasz to znajdziesz na pewno te hamulce z radiatorem w tej samej cenie co bez i na żywicznych okładzinach. Mi się udało :)
Jeśli chodzi o ocenę to nie mogę nic powiedzieć bo dopiero będę zakładał.
ODPOWIEDZ