Opinie o tych rowerkach

hydron
Kontakt:

Post autor: hydron »

A czemu nie chcesz Dirtbaga ani Zumbi? Gość od Iron Horse'a też powinien zejść z ceny minimum te 200zł ale może wytargujesz więcej
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Nooo, ten dirtbag wygląda na niezłą bazę na coś na prawdę fajnego jakby z czasem zmienić ramę, bo sama z siebie nie jest najpiękniejszą ramą. Ale osprzęt fajny i sama rama 2 lata młodsza od speca. A iron to kozak, ale jakby Ci się udało utargować parę pesos.
Lonique
Kontakt:

Post autor: Lonique »

Daleko mam z Rzeszowa, nie będę tam jeździł. ;)
Lonique
Kontakt:

Dobra, podsumowanie i refresh tym samym.
Kona Stinky Dee Lux vs Specialized BIG HIT

Ziomeczek od Kony zszedł w ogłoszeniu do 2800zł. Może jeszcze udałoby się utargować ze 100-150, a może fartem 200. Mówił, że tłuczenia już nie ma. Ta Kona (jak mówiłem) ma jakąś jedną wgniotę, na górnej rurze, ponoć mniej, niż 4mm średnicy. Tylko olej w damperze. Gość powiedział, że chyba bardziej będzie się opłacało sprzedać obecny i wyrwać jakiś po serwisie.
Natomiast tak, jak mówiłem, gość z BIG HITem może zejść z ceny ok. 8 dych za paliwo.
Ten Specialized nie należy do najpiękniejszych, w przeciwieństwie do Kony.
Mówicie już któryś raz, że BIG HIT lepszy. Ale czy dużo lepszy? Bo jeśli niedużo, to ja bym wziął raczej tą Konę, bo jest ładniejsza, i to dużo. No, ale trzeba ogarnąć z damperem i nie wiem właśnie, czy jest faktycznie dużo gorsza od tego HITa i ma wgniotę - nie wiem, w jakim stopniu poważną, co ona może za sobą przynieść itd.
Vinrael
Kontakt:

Post autor: Vinrael »

Big Hit moim zdaniem lepszy. Wymieniasz przedni hamulec i wsio praktycznie, resztę w wyniku odchudzania. Do tego gratisy dostajesz (uhuhu) ale może od razu spasują ochraniacze. Bo i tak kupić będziesz musiał (kask obowiązkowo!) chyba że Ci nogi nie miłe :)
Lonique
Kontakt:

Otarcia, rozcięcia to ja zbieram raz za razem, że tak to ujmę. :P Złamań nie przewiduję, nie na moim poziomie bynajmniej. :D Chociaż mają otworzyć jakiś dirt park w Rzeszowie już 15 września! :D Kask to wiem, o tym pamiętam. :P
Vinrael
Kontakt:

Post autor: Vinrael »

Uwierz mi że myślałem tak samo, ale dziura w nodze na wylot przez mięsień obszerny boczny uda pokazała że jest inaczej :) Miesiąc uziemienia, 4 szwy w mięśniu i 5 szwów na skórze. Nigdy nie wiesz, co jakiś ***** Ci wyrzuci na trasę. Boli jak cholera, na SORze nie czekają aż znieczulenie zacznie działać, później miesiąc leżenia w łóżku, pół miesiąca starałem się wsiąść na rower żeby po bułki pojechać...
Lonique
Kontakt:

Dobra, wygląda to tak. Rowerków nowych, ciekawych nie znalazłem, a gość zrezygnował ze sprzedaży całej Kony, sama rama + damper.

Na dniach jadę pooglądać BIG HITa. :))

Dzięki Wam wszystkim za pomoc, rady, sugestie itd. :)
Pozdrawiam
Lonique
Kontakt:

Siemka. Słuchajcie, nie udało mi się w ten weekend zobaczyć tego big hita, więc jeszcze się Was popytam.

Co myślicie o tym?
http://olx.pl/oferta/rower-enduro-all-m ... 82b6f712e6
Nieznajomy1596
Kontakt:

Post autor: Nieznajomy1596 »

Ten ostatni przemyśl sobie, bo też chciałem go kupić, ale jak zobaczyłem zdjęcie na gogle to zmieniłem zdanie. Rower wygląda fajnie bo ma fajny kolor
UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0
hydron
Kontakt:

Big Hit lepszy
Killo
Kontakt:

Post autor: Killo »

Ostatni rower do niczego się teraz nie nadaje! W serii miał damper o długości montażowej 190mm teraz ma 222mm, z przodu w serii siedział amortyzator 130mm skoku Santour jakiś tam olejówka teraz ma krowę Cargo 180mm. W skrócie rower AM przebudowany na cholera wie co, z suportem wyżej niż w oldschoolowych zjazdówkach. Jeżeli gość dopłaca 2300 do tego by ktoś to kupił to spoko ;)
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
Lonique
Kontakt:

A tu jest taki big hit
http://allegro.pl/specialized-big-hit-8 ... 76047.html
Co możecie mi o nim powiedzieć?
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

ten BH jak najbardziej w porządku się wydaje - chyba że czegoś nie widzę
hydron
Kontakt:

Niby ok a jednak
Marzo z 2008 a biorąc pod uwagę że gość pisze że to '07 to całkiem możliwe że chce ukryć rok i że to jeden z wadliwych egzemplarzy
Mało części jest podanych zapytaj o napęd i piasty
Lonique
Kontakt:

Dobra, wysłałem zapytanie o piasty i napęd.

I teraz tak.
W sprawie tego Big Hita z allegro. Ile będzie kosztować serwis, o którym pan pisze na końcu aukcji?
A co do tego z OLX, czarnego, to tam jest kilka gratisów o wart. ok. 150zł, dostanę upust ~70zł, więc ok. 2630zł.
Powiedzieliście mi (albo ten gościu - już nie pamiętam), że najlepiej będzie sprzedać obecny damper i wstawić nowy po serwisie. Ile wynosiłby koszt jakiegoś dobrego, w miarę taniego?
Chodzi o to, bym mógł sprzedać obecny po takiej cenie, by dołożyć max. stówkę i mieć nowy.

#EDIT
Napęd w tym biały Big Hicie to sram x5, piasta z tyłu to novatec, z przodu prawdopodobnie też, ale nie jest to pewne. Tyle się dowiedziałem. ;)

#EDIT2
Słuchajcie, doszedł jeszcze taki, właśnie wyczaiłem.
http://olx.pl/oferta/specialized-big-hi ... 14be347fab
Jest po drodze, więc mógłbym obaczyć, ale przeczytajcie sobie, co tam jest do zrobienia (gość o tym pisze pod koniec ogłoszenia) i powiedzcie mi, ile by kosztowało? Jest też oblepiony matową folią i nie wiem, czy może pod nią się nie znajdują jakieś wgniotki?
ODPOWIEDZ