Tłumik RCV działanie

Kwiat126p
Kontakt:

Tłumik RCV działanie

Post autor: Kwiat126p »

Czy ktoś mi wytłumaczy bardzo szczegółowo jak działa tłumik RCV w otwartej kąpieli? Osobno prosze wytlumaczyc jak dziala kompresji i jak działa powrotu. W necie znalazłem zbyt ogólne opisy. Poproszę może o rysunek z opisem co jest odpowiedzialne za co jesli ktos ma dostep do takiego.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

RCV to iteracja SSV, nie zagladałem nigdy do RCV ale SSV to było pare otworów na płytce lekko wklęsłej, nie za bardzo było nad czym się rozwodzić. Co chcesz dokładnie wiedzieć?
Kwiat126p
Kontakt:

Post autor: Kwiat126p »

interesuje mnie jego działanie czyli gdzie olej przeplywa, w jakim kierunku kiedy sie ugina, gdzie wyplywa, co go popycha itd. Dla czego wejście ma szybkie a powrót powolny(podobno wlatuje otworem duzym a wraca malym). Osobno jak to jest w tlumiku kompresji i osobno jak to jest w powrotu. To mnie interesuje :) W RCV jest rurka z 2 otworami na dole, w środku coś co reguluje przeplyw a w powrotu jest jeszcze dziurka u gory ktora chyba jest juz w gornej ladze (w sensie dziurka jest w tlumiku ale tlumik jest czesciowo schowany w gornej ladze i tam ta dziurka wylewa olej czy jak?).
ODPOWIEDZ