Kross Sign FR nowy a stary

DiabloR
Kontakt:

Kross Sign FR nowy a stary

Post autor: DiabloR »

Witam chcę kupić kross sign aby używać go do jazdy enduro. Mam swoją upatrzoną ofertę, ale w oczy rzuciło mi się coś intrygującego.

Proszę Was oto linki:

http://allegro.pl/rower-gorski-kross-si ... 45572.html

http://allegro.pl/kross-sign-fr1-ds-sun ... tabsAnchor

Słyszałem dużo przychylnych opinii na temat nowej ramy sign'a. Jednak nie samą ramą człowiek żyje, jakoś osprzętu również się liczy. Co według Was jest lepszym rozwiązaniem?

Pozdrawiam :)
Śpiący
Kontakt:

Post autor: Śpiący »

Przychylne opinie o tej ramce? Gdzie?Kiedy? Od kogo? Jak?

Ileż bym nie siedział na forum to jedyną słuszną opinią o tej ramce można usłyszeć po dosyć sporej zabawie z damperem.

Co do linków, na pewno nie za te pieniądze...
:*
DiabloR
Kontakt:

Post autor: DiabloR »

Pisząc przychylne opinie miałem na myśli nową ramę signa w porównaniu do starej. A ile wg Ciebie, Was jest sign wart w obu wypadkach?

Fakt, że rama nosi oznaczenie "FR" moim skromnym zdaniem nie oznacza, że jest do freeride'u. Jednak w enduro powinna dać radę, jak na jeden zawias.
Kwiat126p
Kontakt:

Post autor: Kwiat126p »

podobno wygral ktos na niej enduro trophy :) I kto chwali? JA chwale i co? Na jednej i drugiej jeździ sie podobnie druga wersja jest ulepszona, sztywna os z tylu, suport 83 mm a stery zintegrowane, grubsza sztyca. Ogolnie jest sztywniejszy nic nie lata, wszystko git jak do enduro. Dobry damper załadujesz i wsio. Testowalem jeden i drugi.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

na pewno z tych dwóch nowy - choćby dla poprawionego wahacza i sposobu ołożyskowania. Oś i suport tu już pierdoły przy tamtych wadach poprzednika ;) choć malowanie było fajniejsze stare
ODPOWIEDZ