Intense Socom - Wykręcające się śruby z linków
-
- Kontakt:
Intense Socom - Wykręcające się śruby z linków
Jedną śrubę już zgubiłem w Wierchomli...
Później kupiłem Loctite (niebieski) i wydawało mi się, że pożegnałem się z tym problemem. Ale śruby po wypadzie w góry dalej się luzują. Kilka dni temu jadąc ulicą po mieście usłyszałem, że coś wypadło z roweru. Wykręciła się śruba od górnego linku i zatrzymała się jakieś 40 cm od studzienki kanalizacyjnej...
Czym można jeszcze zabezpieczyć gwinty ?
Później kupiłem Loctite (niebieski) i wydawało mi się, że pożegnałem się z tym problemem. Ale śruby po wypadzie w góry dalej się luzują. Kilka dni temu jadąc ulicą po mieście usłyszałem, że coś wypadło z roweru. Wykręciła się śruba od górnego linku i zatrzymała się jakieś 40 cm od studzienki kanalizacyjnej...
Czym można jeszcze zabezpieczyć gwinty ?
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re:
Za pierwszym razem dałem większą ilość Loctite'a niż powinienem a i tak się wykręciły. Myślę, że kropelka w tej kwestii dużo nie zmieni.RockeJunior pisze:wkręć śruby na małą ilość kleju np. kropelka. Będzie to się trzymało na tyle mocno a żeby śruby się same nie wykręcały a na tyle lekko że ze spokojem odkręcisz sobie śrubę kluczem.
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012