Przeglądarka na lapka

MUSZEL
Kontakt:

Przeglądarka na lapka

Post autor: MUSZEL »

Hej!

Od zawsze użytkuję Opere na swoim Laptopie. Podobają mi się możliwości z zakładkami na "głównej stronie", niestety od jakiegoś czasu nawet google ciężko chodzą na Operze...
Chciałbym ją zmienić :) dziewczyna poleca mi Chrome, ale z kolei tam nie ma możliwości (tylko w górnym pasku + najczęściej używane), których mam niecałe 30.
Co polecicie? Może Chrome nie jest taki zły? :P Mozille czy inne tym podobne?
Nie mam doświadczenia w dłuższym użytkowaniu z innymi przeglądarkami, ale na te chwile to i Explorera czasem włączam jak google się pogryzie z Operą (czytaj: google nie chcą się załadować w Operze).

Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pzdr!
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Mozilla Firefox? Od zawsze używam i jestem bardzo zadowolony :)
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
St4nki
Kontakt:

Post autor: St4nki »

Zależy kto co lubi bo jeżeli masz konto w google na gmailu to chrome wymiata pod względem kompatybilności ze wszystkimi programami na komórce i koputerze :D

a wbrew pozorom te zakładki na górze paska nie są takie złe :D
karopl2
Kontakt:

Post autor: karopl2 »

ja mialem przesiadkę z opery na chrome, jest w sumie okej
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Chrome ma tą przewagę, że gdziekolwiek na świecie zalogujesz się na swoje konto google to wyskakują Ci TWOJE zakładki i ustawienia, nie wiem jak z addonsami. Jak pracujesz na wielu kompach to jest to nieocenione.
Z gówna bata nie ukręcisz.
xprot
Kontakt:

Post autor: xprot »

adonsy tez. i ja polkecam mniej obciazajacego, nie spziegujacego

SRWARE IRON na silniku chromium.
stefikj28
Kontakt:

Post autor: stefikj28 »

Chorme ma swoje zalety jednak - (przynajmniej moim zdaniem) jest pamięciożerny, dodatkowo każda karta uruchamiana jest jako osobny proces co w przypadku starszych sprzętów, wcale nie wychodzi kożystnie.

Polecam Pale Moon - interfejs podobny do mozilli jednak działa szybciej i stabilniej, w szczególności na starszych sprżętach.
monster11pl
Kontakt:

Post autor: monster11pl »

Ja ostatnio miałem okazję wszystko przeanalizować i Mozilla wychodzi najlepiej...
W tym momencie Opera jest budowana w całości na silniku Chroma. Poza tym Chrom jest posrany, bo ostatnimi czasy tylko go włączałem i pobierał na wejściu ponad 700MB RAMu...
Mozilla bierze ponad połowe mniej RAMu, na Mozilli skończyły mi się problemy z meeega lagującymi filmami w wysokiej jakości (yt, pinkbike, vimeo).
Btw, Mozilla też ma stronę startową z zakładkami jak Chrome oraz możliwość synchronizacji do konta ;)
W tym momencie to jest chyba najbardziej ogarnięta przeglądarka.
Pozdr ;)))
Ronnin
Kontakt:

Post autor: Ronnin »

Mozilla jest fajna ale po tych różnych "usprawnieniach" strasznie mi zaczęła zamulać. Najlepiej chodzi mi Chrome.
St4nki
Kontakt:

Post autor: St4nki »

W sumie to nie wiemy jakiego kompa ma założyciel wątku
Mongolski
Kontakt:

Post autor: Mongolski »

macie racje Panowie -opera podupada, a byla naprawde spoko. jakos nie moge sie jeszcze na nic innego przestawic, ale widze, ze nie mam wyjscia. z tego co patrzyłem, chrom tez juz zrobil swoje "szybkie wybieranie" i jest mocno kompatybilny, ale znowu zjada kompa..
enduro/ fr/ street  www.pinkbike.com/u/mongolski/
c24rny
Kontakt:

Post autor: c24rny »

Opera była fajna parę lat temu. Teraz podupadła. IE w starszych wersjach było i jest strasznie zrypane, a w wersji 11 jest do zniesienia, ale na kolana nie powala. Safari - używanie tej przeglądarki na czymś innym niż Mac po prostu staje się męczące (długo się ładuje i zżera pamięć). Chrome - jakiś czas temu fajnie działał, ale zaczął mnie denerwować pobieraniem zasobów. Jakoś Mozilla Firefox zawsze wypada lepiej na tle pozostałych przeglądarek. Ma sporo fajnych wtyczek i skór, ale bez nich działa o wiele szybciej i nie zawala niepotrzebnie pamięci. Jest jeszcze sporo innych przeglądarek, które nie mają zbyt wiele miejsca na rynku i szczerze - nie za bardzo jest co polecić.
ODPOWIEDZ