Lekkie DH

LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

rafal.zwdh Trawa to tylko dodatek do napojów energetycznych wyżej wymienionych;)

Są 3 wersje zakończenia tematu:

1-Mod zamyka temat

2-Mod nie zamyka tematu i mamy gównoburze na 10 stron

3-Mod przenosi temat do offtopicu gdzie gównoburza trwa w najlepsze z zapisem w perełkach

4 zakończenie- w temacie zawierają głos główni bohaterowie perełek a my leżymy pod biurkami dławiąc sie ze śmiechu.

A róbta co chceta......
Back in black
MUSZEL
Kontakt:

Re:

Post autor: MUSZEL »

rafal.zwdh pisze:I dlaczego trawa ma zadecydować czy coś jest DH czy MTB?
rozwiń kolego skrót MTB ;)
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

oho, zaczyna grzmić....
Back in black
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

To co napisał Rafał to nic innego jak freeride.

DH to jazda na czas więc lekkie DH to jazda na czas powoli?

Freeride is not dead!
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
M-M-M-N
Kontakt:

Post autor: M-M-M-N »

A wiecie - chyba też napisałem w swoich pierwszych postach "lekkie DH".... :mrgreen:

I powiem tak - niestety ale mistycyzmu w tym nie ma :cry: - napisałem tak aby zaznaczyć że jestem początkujący :oops:

Więc dochodzę do wniosku , że:

"Lekkie DH" - nazwa syndromu zapalenia się / zainteresowania się Downhillem (stąd skrót DH) połączona z chęcią zdobycia wiedzy na ten temat i bycia potraktowanym poważnie przez mentalnych guru danego forum z równoczesnym zaznaczeniem ,że jest się "świeżym" na forum oraz niewiele się jeszcze wie (czasem występują przypadki skrajnie odmienne - niektórzy piszą co to nie latali i gdzie nie byli ,a rower to widzieli tylko w książce).
Syndrom jest sprowokowany chęcią pozyskania uznania i szacunku w środowisku lokalnym występowania osobnika oraz chęcią wręcz magnetycznego przyciągania samic tego samego gatunku zwanych czasem w różnych kręgach "dupami".

Objawy: podrażnienie / przekrwienie oczu od ciągłego oglądania YT - zawody i relacje wszelkiej maści od amatorskich po zaawansowane, ogólne pobudzenie organizmu oraz wyobraźni - zamyślenia (siedzi w szkolnej ławie ,a marzy o rampach w USA).

Guru - to mityczne osobniki, herosi ,śmigający na niebiańskich skrzydlatych rowerach zwanych "pegazami" - mają podobno recepty na wszystkie tricki oraz potrafią zjeżdżać z zawrotną prędkością,a do tego posiadają zdolność omijania drzew i innych przeszkód, niektórzy guru posiadają blizny na ciele i własny harem, mogą to być osobniki z liczbą postów ponad 200 choć często dużo, dużo więcej.

Najważniejszy Artefakt Herosów / Guru : mała puszeczka mitycznej ambrozji, napoju Bogów który orzeźwia ciało i umysł oraz podobno dodaje skrzydeł.

Chyba tak to wygląda......... :wink:
toms
Kontakt:

Post autor: toms »

Jeszcze tylko Krystyna Czubówna i kręcimy film przyrodniczy panowie, tekst już mamy :D
M-M-M-N
Kontakt:

Dobre - można kręcić np. na otwarcie sezonu w przyszłym roku - jednoczesna integracja :mrgreen:
warto by ująć przy tym parę ważnych kwestii: (oczywiście zaaranżowanych) zachowanie zainfekowanego syndromem - tak to ujmę:
- przed zakupem roweru,
- po zakupie,
- pierwsza jazda,
- zachowanie pod "kioskiem",
- zachowanie na początku toru,
- niepewny zjazd,
- euforia po wykonaniu zjazdu,
- zachowanie przy dziewczynach,
- zachowanie w grupie,
- zachowanie przy herosach toru,
- objawy itp.
Można by coś zmajstrować :mrgreen:
baranina88
Kontakt:

Post autor: baranina88 »

W filmie przyrodniczym nie ma herosow, dziewczyn i grup tylko stado,samce alfa i samice. A wracajc do tematu to lekkie dh to proba zaszufladkowania stylu jazdy gosci ktorzy dopiero zaczynaja. Ale i tak obstaje przy tym ze w dh nie ma lekko.
M-M-M-N
Kontakt:

Racja - z korektą postaci biorących udział w omawianym dokumencie przyrodniczym :wink:

Natomiast wracając do wątku "lekkie DH" ......

Zmieniając troszkę tok myślenia :
Tak samo "lekkie DH", to brzmi dziwnie :?
Można by odnieść wrażenie ,że to "zjazd bez przyjemności".........
bez terenów leśnych, bez gór, bez kamieni, bez konarów, bez ziemistych podjazdów, bez hopek ,bez skoczni, bez gapów itp itd....
czyli zostają tylko zjazdy z górek po asfalcie :mrgreen:
oczywiście tych mniej stromych :D

to może wprost poprawiajmy :

"lekki" :arrow: "początkujący" :wink:

Przecież po to jest w końcu to forum abym taki np. ja przed miesiącem zdecydował, że w końcu zacznę realizować w życiu DH (broń Boże "lekkie" :mrgreen: ) poczytał forum, zarejestrował się po pewnym czasie i na przyszły sezon abym był na tyle obeznany w teamcie zarówno w teorii jak i jazdy rzeczywistej ,żebym mógł doradzać innym nowym użytkownikom :!: :!: :!:
Chyba dobrze myślę ?
I czy to wielki wstyd powiedzieć nie umiem ?
Zawsze wszystko jest "trudne" zanim stanie się łatwe :!: :wink:

Chyba, że "lekki" ma nam dać do zrozumienia coś takiego:
"chcę jeździć DH wiem ,że to sport ekstremalny ale jeszcze właściwie nic o tym całym DH nie wiem, więc napiszę lekki czyli taki zjazd bez narażania jakiejkolwiek części ciała na jakiekolwiek urazy"

Ale wszyscy wiemy ,że tak nigdy nie było i nie będzie,a z pozoru proste czynności mogą nas przyprawić o różne kontuzje :wink:

Idąc dalej jednak możemy wykazać inne bezpieczne formy sportu dla "początkującego" i np.
Co byśmy powiedzieli o "lekkim boksie" ?
A precyzując ?
Co to "lekki boks" ? To jak nie okładają się po twarzy :mrgreen:
Dalej
"Lekkie pływanie" - czyli taplanie się w piachu / ćwiczenie "na sucho" reakcji w środowisku wodnym :mrgreen:
"Lekki dirt" - trening z wyimaginowanym rowerem na płaskim terenie np. chodniku ale w kasku dla pewności :mrgreen:
ODPOWIEDZ