owszem nietypowy temat ale po przeczytaniu dość dużej liczby wątków "wstecz" mam nadzieję ,że "zaawansowani" się ze mną zgodzą....
Już wyjaśniam...
Chodzi mi o to, że rzeczywiście wielu użytkowników forum w tym na początku i ja sam wrzuciłem temat "jaki na początek?" i....
I bądźmy szczerzy dla większości z początkujących poszczególne nazwy czy to ram czy amortyzatorów albo innych części nic nie mówiły (marzocchi55 ? - a kto to ?

A przecież - to nie wstyd przyznać się do tego, że się czegoś nie wie

Więc taka uwaga - może zanim coś napiszemy (my początkujący i średnio-zaawansowani) to może poczytamy co nieco na tym forum - więc daleko nie trzeba szukać

Stąd moja uwaga i pytanie zarazem - może zrobić z tego jakąś nie wiem... adnotację / instrukcję czy coś - która by mówiła coś w stylu :
"lubię DH / FR

Nie jest to jakaś złośliwość z mojej strony tylko po co , co tydzień mają się pojawiać tematy takie same od początku forum "co na początek?" i w nim propozycje rowerów które nadają się tylko na złom lub mają w sobie 5% dobrych części, a reszta tylko czeka żeby się złamać - oraz czy mamy czytać co kilka postów "znowu ktoś świeży komu się nie chce przeczytać choćby paru wątków" ? Ktoś kogo to nie interesuje ,a loguje się by sobie trochę pogadać i tak nie kupi roweru - no taka prawda

Więc może warto określić jakieś kierunki - to taka moja propozycja głównie dla moderatorów oraz tych którzy mają na nich wpływ

pozdrawiam i dziękuje