Napinacz e13 - gdzie zrobić ?

dkraaaaaay
Kontakt:

Napinacz e13 - gdzie zrobić ?

Post autor: dkraaaaaay »

Witam
Złamał napinacz e 13.
Gdzie i za jaką cenę mozna wytaczać z alu nowy w Warszawie

Obrazek Obrazek
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

Wytacza to się otwory na tokarce i to specjalnym nożem do wytaczania, ew. wytaczadłem na frezarce ;]

Poszukaj cięcia laserem, albo wodą, to zrobisz sobie płytki (musisz sobie najpierw przygotować plik DWG, albo DXF z rysunkiem kształtu, który chcesz wyciąć).

Jeżeli chcesz zrobić cały, lity kawałek jak na zdjęciu, to szukaj nowego napinacza, bo frezowanie czegoś takiego będzie kosztować mały majątek.
rycu
Kontakt:

Post autor: rycu »

Przecież tą dolną prowadnice idzie kupić bez problemu. http://rowerowy.com/sklep/czesci/napina ... lg1-slider Rozumiem że trochę to kosztuje, jednak różnica raczej nie będzie wielka, patrząc że jeszcze trzeba zrobić specjalny rysunek do wycięcia.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Wczoraj taką zgubiłem. Ja pierdole, tyle floty :CC
hendels
Kontakt:

Post autor: hendels »

w rowerowym nie ma, też ostatnio swojego połamałem - ten napinacz to gówno (górna prowadnica też mi pękła, napinka nowa kupowana w marcu). Swojego dolnego slidera brałem w hadronie, tam mają od ręki. @boogiel - tyle floty płacisz za najlepszą strunówkę na świecie, która dostajesz w pakiecie i czerwony samolot, więc cena uzasadniona.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

No chyba że tak, to już mnie strata nie boli aż tak ;D A co do gównianości napinacza, to faktycznie plastiki mają średnie(górny pęka od śrubki). Ale co innego, dobrago z taco?
hendels
Kontakt:

Post autor: hendels »

jest taki gość na facebooku jak Hobby CNC
https://www.facebook.com/HoCNC?fref=ts
znajomy właśnie zamawia czarną sztukę, tu nie ma plastiku twardego, tylko kompozyt, jak sie u kumpla sprawdzi inwestuje w to również. Waga koło 160g i cena 150 zł przekonują.
Jedyny minus to brak jakiegokolwiek loga :)
ODPOWIEDZ